McAfee: iOS veiliger dan Android

iOS is een veiliger mobiel OS dan Android, aldus McAfee. Tot nu toe zou malware voor nog geen grote problemen hebben gezorgd op iOS, mits de gebruiker geen jailbreak heeft toegepast.

iOS firmwareDe anti-virusontwikkelaar McAfee claimt dat iOS een veiliger mobiel OS is dan Google’s Android. Apple zou er tot nu toe in geslaagd zijn om malware van het platform te weren, zolang een iPhone niet is gejailbreakt. Dat is opmerkelijk, vindt McAfee, aangezien telefoonfabrikanten volgens hen vaak het grondig testen van drivers achterwege laten om snel een nieuw apparaat op de markt te brengen.

iOS en Android zijn gebaseerd op Unix/Linux, wat er volgens McAfee voor zorgt dat ze direct al vrij goed beveiligd zijn. Mogelijke problemen zouden daarom vooral veroorzaakt worden door slecht beveiligde drivers en mankementen bij firmware-updates. Dat laatste zou vooral risico’s met zich meebrengen, omdat een aanval hierbij het volledige OS kan overschrijven. Gevaren waar iPhone-gebruikers zonder jailbreak zich volgens McAfee tot nu toe geen zorgen over hoefden te maken. Wij vermoeden dat het strenge goedkeuringsproces van de App Store hier een grote rol bij heeft gespeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2011, 13:49
Categorie iOS
Onderwerpen android, firmware, ios 3, malware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.