Invallen door NMa bij KPN, Vodafone en T-Mobile wegens prijsafspraken

De NMa heeft vandaag invallen gedaan bij de telecomproviders T-Mobile, Vodafone en KPN. Reden hiervoor is een tweetal verklaringen van klokkenluiders over prijsafspraken tussen beide providers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone KPN T-MobileDe Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vanochtend invallen gedaan bij telecomproviders KPN, Vodafone en T-Mobile. Ze zouden vermoeden dat de providers onderling prijsafspraken over de prijzen voor mobiel bellen en internetten hebben gemaakt, iets dat verboden is. Reden voor de vermoedens zijn verklaringen van twee klokkenluiders die zich tegenover de redactie van Nieuwsuur uitlieten.


De NMa zal de administratie van de bedrijven doorzoeken, om vermoedens rond de prijsafspraken te bevestigen of ontkrachten. De zoektocht zal waarschijnlijk meerdere dagen duren.

De twee klokkenluiders kwamen in contact met Nieuwsuur via PVV-kamerlid Jhim van Bemmel, die afgelopen half jaar onderzoek deed naar de telecombranche. Een uitzending van Nieuwsuur zal vanavond meer aandacht besteden aan de prijsafspraken. De klokkenluiders zullen in deze uitzending anoniem blijven, maar we weten wel dat één van de twee een voormalig directeur van één van de telecomproviders is. Hij zei alvast het volgende:

In genoemde functie heb ik prijsafspraken tussen de telecomaanbieders KPN, Vodafone, en T-Mobile waargenomen. (…) Er zijn maar weinig mensen die bekend zijn met de details van de prijsafspraken (…). Ik heb met meerdere van hen direct samengewerkt.

PVV-kamerlid Jhim van Bemmel zal in Nieuwsuur het onderzoek nader toelichten.

Update 7-12-2011, 02:30 uur – de uitzending van Nieuwsuur over dit onderwerp is hieronder te bekijken:


Directe link naar deze video

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.