Matias One-toetsenbord schakelt supersnel tussen desktop en iPhone #CES2012

Matias heeft een toetsenbord voor de iPhone en iPod touch uitgebracht, waarbij je makkelijk kunt wisselen tussen desktop en iOS-apparaat. Dit doe je met een speciale knop, waardoor het gedoe met Bluetooth-toetsenborden voorbij is.

matias-one-toetsenbordAccessoiremaker Matias heeft op de CES 2012 een bijzonder toetsenbord laten zien. Er zijn al Bluetooth-toetsenbordjes die je in combinatie met een iPhone of iPad kunt gebruiken, maar Matias heeft iets slimmers bedacht. Het wisselen tussen computer en iOS-apparaat kost namelijk tijd en is een gedoe, waardoor je eigenlijk beter twee aparte toetsenborden kunt kopen. Matias lost dat probleem op met het One-toetsenbord. Deze bevat een houder voor de iPhone en iPod touch, waarmee je in een vingerknip kunt wisselen tussen desktopcomputer en iOS-apparaat. Zo kun je even snel een WhatsApp-berichtje beantwoorden en een paar seconden later weer verder gaan met het vullen van je Excel-spreadsheet.

Het One-toetsenbord heeft een dock connector en is in drie varianten op de CES te zien. Er zijn aparte uitvoeringen voor Windows en Mac, waarbij ook de mediaknoppen en knoppen voor speciale symbolen aanwezig zijn. Het middenklassemodel is het One Keyboard ($100), dat als USB-toetsenbord in de winkel ligt en voorzien is van twee USB 2.0-poorten, een volledig numeriek toetsenbord en pijlknoppen. Je sluit de iPhone of iPod touch aan op de ingebouwde dock connector en kan daarna met een speciale knop wisselen tussen iOS en desktop. De Slim One ($80) is een laptoptoetsenbord met kleinere knoppen. Deze is vergelijkbaar met de huidige Apple-toetsenborden en heeft een losliggende dock voor de iPhone die je links of rechts van het toetsenbord kunt neerleggen. Hier zitten geen USB-poorten op. Matias gaat ook de Tactile One ($200) uitbrengen, een groot toetsenbord met een dikkere behuizing, drie USB 2.0-poorten en betere knoppen.

Er komt ook nog een One-toetsenbord voor BlackBerry-gebruikers. De Tactile One is in pre-order te bestellen, de overigen toetsenborden zijn al op voorraad. Je hebt een iPhone 3GS of nieuwer model of een derde generatie iPod touch (of nieuwer) nodig.

matias-iphone-toetsenbord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 13:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces2012, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.