Grooveshark: muziek streamen met HTML5-app op de iPhone

De muziekdienst Grooveshark is, waarop je favoriete nummers en artiesten kan opzoeken en kan streamen, is geschikt gemaakt voor de iPhone en iPod touch. Het is een webapplicatie die is gemaakt in HTML 5.

Grooveshark iPhone iPod touch webapp html5De muziekwebsite Grooveshark, waarop je zonder restricties naar muziek kan luisteren, heeft een webapp ontwikkeld die prima werkt op de iPhone en iPod touch. Dankzij de HTML5-toepassing kan je vanuit Safari onbeperkt muziek streamen. De muziek draait bovendien door op de achtergrond. Behalve op zoek te gaan naar je favoriete muziek, kan je ook een radiostation selecteren op genre en kan je populaire tracks bekijken en afspelen. De muziek speelt ondertussen gewoon door.


Het duurt een paar seconden voordat een nummer ingeladen is en helaas springt Grooveshark niet meteen naar het volgende liedje in de lijst. Ook kan je nummers niet overslaan, behalve bij de radiostations op genre waarin Grooveshark de muziek voor jou kiest. Verder kan je overal een ander nummer selecteren. Omdat de app niet automatisch muziek blijft doorspelen, is het nog niet de radio-toepassing die het op de desktop is. Daar tegenover staat wel dat de dienst een grote database aan populaire muziek heeft en je geen cent hoeft te betalen om er gebruik van te maken.

Grooveshark kondigde de webapp enkele uren geleden aan in een eigen blog.

Directe link: http://html5.grooveshark.com

Met dank aan Jens Peeters voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 januari 2012 om 18:39
Onderwerp
Categorie
Apps
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.