Martian-horloge: iPhone-stemcommando’s, Siri en bellen

Het Martian-horloge is een smart watch die je via je pols een iPhone laat besturen. Je kunt via Martian telefoongesprekken voeren, Siri-commando's geven en meer. Vanaf 95 dollar bij Kickstarter.

martian horloge vrouwNa het succes van Pebble hebben we meer slimme horloges zien langskomen. Ze zien er vaak nogal lomp uit en lijken bedoeld voor mensen met dikke polsen en een voorkeur voor praktisch plastic. Het Martian-horloge probeert het te verpakken in een elegantere behuizing. Dit Kickstarter-project heeft een analoog klokje, met daaronder een klein OLED-tekstpaneel. Hierin kan het ID van een beller, een agendaherinnering of een SMS-bericht worden afgedrukt.

Natuurlijk werkt het Martian-horloge ook samen met je iPhone. Dat gebeurt met een Bluetooth-verbinding en het leuke is dat er ook een soort Bluetooth-headset in het horloge is ingebouwd. Via een tweewegsspeaker kun je spraakcommando’s inspreken op je pols, waarna je iPhone reageert. Bij de iPhone kun je op die manier ook Siri gebruiken. Bluetooth-headsets zijn er immers genoeg, daarmee kun je niet zoveel innovatiefs meer toevoegen. Een horloge dat als Bluetooth-headset fungeert is veel handiger: die heb je altijd om je pols en hoef je niet apart mee te slepen. Je kunt zelfs telefoongesprekken voeren via het horloge, gewoon door je pols tegen je oor te leggen. De Martian kan notificaties geven via trillingen, een knipperend rood-groen-blauw ledlampje of het OLED-tekstdisplay. Bij een inkomend telefoongesprek knippert het ledlampje groen, bij een sms-bericht krijg je een blauw knipperlampje te zien.

martian horloge

Het horloge is vanaf 95 dollar verkrijgbaar als je via Kickstarter investeerder wordt. De makers hebben een nogal ambitieus doel: ze willen de Martian in drie verschillende uitvoeringen op de markt brengen: G2G, Victory en Passport. Van de 200.000 dollar die nodig is om de droom te realiseren is al ruim 50.000 binnengehaald, met nog 42 dagen te gaan.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2012, 16:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, kickstarter, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.