MarginNotes-icon

MarginNote: verander studieboeken in flashcards en voeg notities toe

Het studiejaar is weer begonnen. Grote kans dus dat je een nieuwe app zoekt om notities te maken. Met versie 2.0 van MarginNote zet je gemakkelijk aantekeningen in digitale boeken en maak je er flashcards van.

MarginNotes-icon
Veel studenten en scholieren gaan vandaag weer aan de slag en daarbij kunnen ze best wat hulp gebruiken. MarginNote wil het maken van notities in je boek gemakkelijk maken, waarna je deze gegevens snel omzet naar flashcards of deelt met medestudenten.

Hoewel MarginNote zowel op de iPhone als de iPad beschikbaar is, komt de app het best tot zijn recht op het grotere scherm, aangezien het op de iPhone al snel priegelig wordt.

Arceren, exporteren en notities maken

Nadat je een boek hebt toegevoegd aan de app staan er allerlei tools tot je beschikking om aantekeningen te maken. Arceer een regel die je niet mag vergeten, voeg een opmerking toe met extra uitleg of maak een flashcard met alle relevante informatie. Deze flashcards komen van pas als je een toets of examen hebt, en je veel gegevens uit je hoofd moet leren.

MarginNote-iOS MarginNote

Het vergt wat oefening om met MarginNote om te gaan, wat vooral te maken heeft met alle mogelijkheden van de app. Zo kun je niet alleen documenten van annotaties voorzien maar kun je door een slimme zoekfunctie die gebruik maakt van hashtags ook snel de juiste documenten terugvinden, mits je ze van de juiste hashtag hebt voorzien.

Boeken toevoegen en delen

Nieuwe boeken toevoegen aan de app gaat heel gemakkelijk, via Dropbox, iCloud, iTunes Bestandsdeling of via het web of Wi-Fi. Na het aanbrengen van notities exporteer je de documenten weer via Evernote, PDF of maak je een backup via de mail. Ook kun je er via het deelmenu een flashcard of mindmap van maken.

MarginNote is grotendeels gratis te gebruiken, maar er is ook een pro-versie beschikbaar voor €5,99. Hiermee kun je onbeperkt veel notities en highlights maken en onbeperkt exporteren naar Evernote, Anki, MindManager en PDF.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2015, 19:00
Categorie Apple
Onderwerp studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.