manfrotto-klyp-liggend

Manfrotto maakt KLYP+ fotospullen voor de iPhone

Manfrotto brengt de Manfrotto KLYP+ uit, een setje cameraspullen voor de iPhone, bestaande uit statiefhouder, ledlampen en lenzenset met beschermhoes.

Manfrotto is een bekende naam als het om statieven en andere fotospullen gaat. Voor smartphonegebruikers heeft deze fabrikant ook iets ontikkeld: de KLYP+ serie is bedoeld voor iPhone-fotografen die een alles-in-één oplossing zoeken. De KLYP+ voor iPhone 5/5s bestaat uit meerdere onderdelen: een beschermhoes, ledlampen en een aansluitpunt voor een statief. Daarnaast krijg je er een setje lenzen en een polsbandje bij. Totaalprijs: bijna 140 euro. Eventueel kun je het hoesje (€30) en de ledlampen (€70) ook los kopen.

manfrotto-klyp-liggend

Het hoesje is gemaakt van polycarbonaat en kan niet alleen als beschermhoes gebruikt worden, maar sluit ook aan op een statief. Er zit een opening in voor het vastmaken van het polsriempje. Aan de rand van de case maak je de ledlampen vast en aan een bevestigingspunt bij de camera schroef je de lenzenset vast. Drie lenzen zitten erbij: eentje voor portretten, een groothoeklens en een fisheye-lens. Al deze producten waren al wel verkrijgbaar, maar zijn vaak gemaakt door minder bekende merken en niet altijd goed op elkaar afgestemd. Bij deze KLYP+ set ziet het er allemaal wat doordachter en kwalitatief beter uit.

manfrotto-klyp-fotografie

Je kunt eventueel de los verkrijgbare KLYPapp+ installeren, waarmee je timelapse-filmpjes kunt maken, de focus en belichting aanpast en foto’s voorziet van een watermerk. Ook kun je instellen hoe gevoelig de microfoon moet zijn voor de klap-activatie (je kunt een foto maken door in je handen te klappen). Alle foto’s die je maakt worden naar wens met Dropbox of iCloud gesynchroniseerd.

Kun je de Manfrotto-spullen niet vinden bij je fotovakhandel, dan kun je ze ook via Amazon Duitsland bestellen. Voor een geschikt statief raden ze de PIXI aan.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2014, 22:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen fotografie, lenzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.