Manfrotto Digital Director

Manfrotto gebruikt iPad als afstandsbediening voor je digitale spiegelreflexcamera

Manfrotto komt met een complete Digital Director kit om van je iPad een afstandsbediening te maken voor je professionele digitale spiegelreflexcamera.

Manfrotto Digital DirectorAls professioneel fotograaf sleep je meestal een flink arsenaal aan accessoires mee naar je fotoshoots. Een belangrijk onderdeel, zeker bij studiofotografie, is een laptop of computer om beelden meteen in volledige resolutie mee te kunnen bekijken en beoordelen. Manfrotto komt nu met de Digital Director die deze taak aan de mobielere iPad overdraagt en je meteen je spiegelreflex laat instellen en bedienen.

De MFi-gecertificeerde Manfrotto Digital Director koppel je met een speciale kabel op de accessoire-poort (remote in) van je digitale spiegelreflex. Op dit moment is de Digital Director compatibel met professionele camera’s van Canon en Nikon. Daarna koppel je de Digital Director via Wi-Fi aan je iPad. Vervolgens kun je het gehele iPad-scherm inzetten als zoeker voor je camera én als bedieningspaneel voor belichting, scherpstelling, diafragma, sluitertijd, witbalans en nog veel meer. Je hoeft dus niet langer te werken met de (vaak kleine) bedieningsknoppen op de camera zelf. Daarnaast krijg je op het iPad-scherm live histogrammen en audioniveau’s te zien en kun je de focus aanpassen door op het scherm te tikken.

Manfrotto Digital Director

De bijbehorende Manfrotto-app kan ook gebruikt worden voor post-productie: de app bevat ingebouwde fotobewerkingsfunctionaliteit en kan foto’s overzetten naar andere iPad-apps als Pixelmator. Delen naar sociale netwerken, FTP en e-mail ontbreekt uiteraard niet. De Digital Director is ontworpen voor de iPad Air; onduidelijk is of de iPad 2 ook in de accessoire past en iPad mini-bezitters hebben pech. Ook is de Digital Director met zijn prijs niet weggelegd voor amateurfotografen, want de adviesprijs ligt vooralsnog op $500. Dat is $200 duurder dan concurrent CamRanger, maar deze laat alle bewerkingen over aan de iPad, terwijl de Digital Director over een eigen processor beschikt voor maximale prestaties.

Manfrotto Digital Director

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 14:50
Categorie Accessoires
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.