Man doodt verkoper nep-iPhones

Een man zou een Chinese verkoper hebben vermoord, die aan klanten een nep-iPhone probeerde aan te smeren. Hij was op zoek naar de verkoper die hem oplichtte.

Nep iPhone moordNadat de 29-jarige Feng ontdekte dat hij een nep-iPhone had gekocht in de Chinese stad Zhengzhou, pakte hij een keukenmes en ging hij op zoek naar de verkoper. De zoektocht wierp na verschillende dagen geen vruchten af, waarna Feng een andere groep verkopers van nep-iPhones aantrof. De groep ruziede en vocht met Feng, die één van hen met zijn mes doodstak. Dit schrijft Chinahush.


Toen Feng een iPhone probeerde te kopen in Zhengzhou, kreeg hij eerst een echt exemplaar te zien. Nadat hij akkoord ging met de koop, gaf de verkoper hem een ingepakt toestel met een bijbehorende case voor 2000 yuan (ongeveer 240 euro). De verkoper vertrok, waarna Feng de doos van zijn iPhone opende en een nepperd aantrof.

Feng ging naar huis, haalde een keukenmes op en ging op zoek naar de verkoper van zijn iPhone. Na een paar dagen had hij de man nog steeds niet gevonden, maar zag hij wel dat een paar anderen eenzelfde soort iPhone verkochten aan iemand anders, ook voor 2000 yuan. Feng ging achter de vluchtende groep verkopers aan en eiste dat de gedupeerde zijn geld terugkreeg. De verkoper ging hiermee akkoord.

Nadat Feng de verkopers een paar dagen later weer aantrof, zou hij door de mannen zijn geprovoceerd omdat hij de verkoper van zijn iPhone nog niet had gevonden. Een gevecht tussen de verkopers en Feng volgde, waarbij één van hen meerdere keren gestoken werd in zijn been, waarin een slagader werd geraakt. De man overleefde de verwonding niet.

Er komen geregeld nep-iPhones voorbij die zijn gemaakt in China. Zo maakten Chinezen al een iPhone 5 voordat deze was aangekondigd en zagen we zelfs een kopie van de Apple Store voorbij komen. Ook in New York duiken steeds meer nep-iPhones op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.