Gerucht: ‘Volgende iPad heet iPad HD’

Bronnen hebben tegenover Venturebeat en CNET bevestigd dat de volgende iPad bekend zal komen te staan als de iPad HD. Deze iPad zou een retinascherm bevatten, zoals eerdere geruchten beschreven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad HDBronnen beweren tegenover de websites Venturebeat en CNET dat de volgende iPad de naam iPad HD zal krijgen. Dit is niet de eerste keer dat deze nieuwe naam valt: eerder verschenen er nog cases in de computersystemen van Griffin en Belkin, die ook bedoeld waren voor de iPad HD. Andere bronnen van VentureBeat wijzen ook op 7,1 inch displays voor een kleinere iPad.

Apple zou kunnen kiezen voor de naam iPad HD, omdat er minder grote veranderingen in de volgende iPad zullen zitten. ‘HD’ zou slaan op het nieuwe retinascherm, dat volgens geruchten een resolutie van 2048 bij 1536 pixels zal hebben. The Verge (toen nog This is My Next) schreef in juli vorig jaar ook al over de iPad HD. Ook toen werd er gesproken over een retinascherm.

Geruchten over een minder significante update van de iPad worden ook ondersteund door de onlangs opgedoken A5X-processor. Deze zou voor de volgende iPad bedoeld kunnen zijn. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een dual core-processor. Eerdere geruchten wezen op de A6, een quad core-chip.

Of de bronnen van VentureBeat en CNET het bij het rechte eind hebben, zullen we morgen waarschijnlijk horen. Dan houdt Apple een evenement waarop de nieuwe iPad naar alle waarschijnlijkheid wordt onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2012, 18:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.