‘iWatch komt mogelijk pas in 2015’

De iWatch is pas in 2015 klaar voor verkoop. Apple heeft extra tijd nodig om de uitdagingen bij deze totaal nieuwe productcategorie te overwinnen.

iWatch concept CostaDe iWatch zal mogelijk pas in 2015 worden uitgebracht. Dit beweert KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de analist heeft Apple langer de tijd nodig, omdat er veel uitdagingen zijn bij de productie van een compleet nieuwe productcategorie.

Volgens andere bronnen wil Apple de iWatch al in oktober introduceren. Toch kan er best sprake zijn van een aankondiging in oktober, waarbij de verkoop pas veel later begint. Bij andere nieuwe productcategorieën was dat ook het geval: bij de eerde iPhone en iPad en bij de compleet vernieuwde Mac Pro duurde het een paar maanden voordat ze in de winkel lagen. Het zou daarom niet heel gek zijn als Apple in oktober de iWatch aankondigt, om hem vervolgens in het voorjaar van 2015 te verkopen. De bronnen die over oktober spraken, zijn doorgaans ook vooral bekend met Apple’s plannen in het westen. Kuo heeft op zijn beurt beter inzicht in de Aziatische productiemarkt.

De berichten over 2015 zijn hoe dan ook nog wat onduidelijk. Kuo zegt alleen dat de iWatch “uitgesteld kan worden”. De analist is dus nog niet helemaal zeker van zijn zaak. Toch is het iemand wiens uitspraken we goed in de gaten houden: het was immers Kuo die als eerste de Touch ID-scanner en de gekleurde iPod touch op het spoor kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 21:20
Categorie Geruchten
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.