Mailbox voor iOS opent reserveringslijst

Mailbox heeft een reserveringslijst geopend. De e-mailapp wil je productiever maken door een todolijst van je e-mail te maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mailbox-iphoneDe nieuwe e-mailapp Mailbox wil de manier waarop we met onze inbox omgaan totaal veranderen. We schreven er een paar weken geleden al over, toen het al mogelijk was om je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Dat leverde zo’n overweldigende hoeveelheid geïnteresseerden op, dat Mailbox heeft besloten om een reserveringssysteem te openen. Vanaf vandaag kun je je daarvoor inschrijven. Mailbox wil daarmee voorkomen dat de servers door een gigantische toestroom van gebruikers onderuit gaan. De app zal over een paar weken in de App Store verkrijgbaar zijn, maar lijkt nu al qua populariteit in de buurt van Sparrow te komen, de app die werd ingelijfd door Google.

Eerder vanavond was het nog niet mogelijk met een Nederlands (+31)-nummer een plekje in de wachtrij te reserveren. Even had Mailbox de dienst gelukkig ook voor niet-Amerikanen opengezet. De beloofde bevestigings-sms kregen we op meerdere mobiele nummers nog niet binnen (dezelfde ervaring melden diverse andere gebruikers ons). Toch vermeldt de website van Mailbox dat je wel internationale nummers kunt invoeren, mits voorzien van het internationale toegangsnummer +31 (Nederland) of +32 (België). Maar proberen kan altijd.

Mailbox heeft er belang bij om een goede en robuuste indruk te maken. De mail wordt ‘in the cloud’ bewaard en door de servers aangeleverd, inclusief pushberichten en een uitstelfunctie voor e-mail waarmee je berichten naar een later moment kunt verplaatsen. Je kunt op Mailboxapp.com je mobiele nummer invullen. Daarna krijg je een sms met reserveringsnummer, die aangeeft wat je plek in de wachtrij is. Je krijgt later een code die je straks kunt gebruiken bij het installeren van de app.

mailbox3Mailbox zal gratis verkrijgbaar zijn, met daarnaast premium-functies waarvoor je moet betalen. Mailbox is vooral geschikt voor mensen die met veel e-mail te maken krijgen. De app heeft een ‘cleane’ interface, is snel en reageert snel op je bewegingen. Mashable publiceerde vandaag al een review van de app, maar dat is nog niet de definitieve app die over een paar weken beschikbaar komt. En gezien het kleine aantal testers is er nu nog niets te zeggen over de prestaties als Mailbox straks wordt losgelaten op een groter publiek. Mailbox is gemaakt door het team achter Orchestra To-Do, een takenlijstapp die in 2011 de titel ‘Productiviteitsapp van het jaar’ in de App Store kreeg.

Mailbox kan momenteel alleen Gmail aan en is alleen geschikt voor iOS. Je veegt naar rechts om een e-mail te archiveren en maakt een langere veegbeweging om een e-mail te wissen. Je e-maillijst wordt een soort todolijst, omdat je bij elk item kunt aangeven wat je ermee moet doen en wanneer je erop moet reageren.

Meet Mailbox from Mailbox on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 22:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.