Mailbox krijgt App Links: links direct openen in andere apps

Mailapp Mailbox voor iPhone en iPad krijgt ondersteuning voor de App Links van Facebook: direct de juiste pagina in apps openen vanaf je inbox.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

mailbox-geelMailbox gaat in op Facebooks initiatief App Links. Dankzij een update van de mailapp, kan je specifieke links in e-mails direct openen in andere applicaties die op de iPhone of iPad staan. Facebook kondigde de App Links aan op een eigen evenement eind april, en vermeldde toen onder andere tekstverwerker Quip, Spotify, Mixcloud en ook Mailbox aan als launching partner. Mailbox is de eerste app die de ondersteuning uitdraagt.

Krijg je een link naar een nummer in Spotify in je e-mail die je opent met Mailbox, dan kan je dat specifieke nummer direct in Spotify openen. En wil iemand een document met je delen in Quip, dan zou je het specifieke bestand moeten kunnen openen in de applicatie. Dat is het idee van App Links, dat door Facebook wordt vrijgegeven aan alle appontwikkelaars. Het initiatief is opensource, wat inhoudt dat iedereen eraan mee mag ontwikkelen. De bedoeling is dat apps op den duur net zo makkelijk naar elkaar doorlinken als webpagina’s doen naar andere websites.

Mailbox versie 2.0.2 werd verder voorzien van bugfixes die problemen met mails beantwoorden en doorsturen op de iPad moeten verhelpen. ‘Overige bugfixes’ vormt het slotwoord van de update-omschrijving in de App Store.

Downloaden: Mailbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:07
Onderwerpen Applinks, e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.