Vodafone belooft landelijke 4G-dekking in september

Vodafone zegt in september 2014 landelijke dekking voor 4G te kunnen bieden. De operator heeft beloofd versneld 4G uit te rollen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-logos-shutterstockVodafone belooft dat het 4G-netwerk vanaf eind september landelijk dekkend zal zijn. De laatste 18% van Nederland krijgt in die maand ook toegang tot 4G. De uitrol ligt daarmee een halfjaar voor op schema, meldt Vodafone. De zachte winter en slimmere inzet van technologie zorgden ervoor dat Vodafone sneller kon doorwerken. Momenteel is er bij Vodafone een 4G-dekking van 82 procent van de bevolking.

De provider gebruikt een combinatie van lage frequenties (800MHz) en hoge frequenties (1800MHz). De lage frequentie heeft een groter bereik, waardoor minder zendmasten nodig zijn en de hoge frequentie is handig voor bezitters van een iPhone 5, die daardoor ook van 4G gebruik kunnen maken.

Lees ook: Dossier 4G op iPhone en iPad en iPhone bij Vodafone

De komende maanden denkt de provider twee keer zoveel 4G-masten te kunnen activeren als oorspronkelijk gepland. De 4G-dekking voor heel Nederland geldt trouwens alleen voor buitenshuis. Binnenshuis goede dekking bieden is iets waar Vodafone zich later op gaat focussen, door de dekking en de capaciteit op te voeren. De uitrol van 4G is onderdeel van het #FastForward-programma van Vodafone, waarmee het netwerk wordt gemoderniseerd. Tegelijk met 4G wordt ook het netwerk voor 2G en 3G verbeterd – een activiteit waar overigens ook de andere operators mee bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:20
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.