iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Mag de iPhone in Nederland nog langer verkocht worden?

Volgens Jan Bartels van de Stichting Batterijen mag de iPhone binnenkort niet meer in Nederland verkocht worden. Nieuwe wetten zouden namelijk voorschrijven dat batterijen makkelijk vervangen moeten kunnen worden.
Maarten ter Horst - · Laatst bijgewerkt:

Op Tweakers is een bericht verschenen over een nieuwe Nederlandse regeling, die ervoor zou zorgen dat T-Mobile de iPhone 3G hier binnenkort niet meer mag verkopen. Eerder deze week schreven wij al over een Europese richtlijn die voorschrijft dat batterijen in alle elektronica behalve kinderspeelgoed gemakkelijk vervangen moeten kunnen worden. Nederland heeft er kennelijk geen gras over laten groeien, want er is volgens Tweakers in september al een wet van kracht geworden die dit voorschrijft. Als het aan directeur Jan Bartels van Stichting Batterijen ligt, mag de iPhone, die zoals wij allemaal weten niet bepaald aan deze eis voldoet, binnenkort niet meer geïmporteerd worden. De voorraden zouden nog wel opgemaakt mogen worden, want “in de regeling staat ook dat als producten al in Europa geïmporteerd zijn, ze verkoopbaar blijven. Dat zal hiervoor ook wel gelden,” aldus Bartels.


Of het zo’n vaart daadwerkelijk zal lopen is nog niet zeker. Volgens Jac Rinkes, professor consumentenrecht aan de Universiteit van Maastricht, kan de regeling namelijk met geen mogelijkheid met terugwerkende kracht doorgevoerd worden voor producten die vóór 26 september ons land binnenkwamen. Bovendien verwacht hij dat men nog soepel om zal gaan met de nieuwe regel.

Bron: Tweakers
Pdf-bestand met de nieuwe regeling op de site van de Stichting Batterijen.
Tip ingezonden door Bas Emmen en Casper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:26
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, europa, nederlandse apps, t-mobile
85 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.