Macworld-beurs verschuift naar eind maart 2014

De Macworld/iWorld-beurs voor 2014 is verschoven naar eind maart. Van 27 t/m 29 maart kun je in San Francisco terecht voor aankondigingen op het gebied van Mac en iOS. Er is door de nieuwe datum minder kans op slecht weer, minder overlap met CES en meer kans op interessant nieuws.

macworld 2014 maartDit jaar kwamen eind januari duizenden Apple-liefhebbers bijeen op Macworld, de jaarlijkse beurs in San Francisco. Maar de echte aankondigingen waren een paar weken eerder al op de CES gedaan. Daar was ook dit jaar weer een gigantisch iLounge-paviljoen met meer dan 500 exposanten. Alle grote aankondigingen op Apple-gebied werden begin januari al gedaan. Voor Macworld bleef er weinig meer over dan wat verlate productaankondigingen van bedrijven die CES nét niet hadden gehaald. Macworld en CES zitten elkaar in de weg, wat Mac- en iOS-nieuws betreft. Macworld heeft daarom besloten om het evenement te verplaatsen naar een latere datum en naar een andere locatie. Van 27 tot en met 29 maart 2014 kun je terecht in Moscone North in San Francisco.

Macworld lijkt in de strijd met CES steeds aan het kortste eind te trekken. Ze lopen veel aankondigingen mis en zijn hun grootste trekpleister (de keynote van Apple) al een aantal jaren geleden kwijtgeraakt. Aanvankelijk stond Macworld 2014 gepland voor de eerste drie dagen van februari. Maar er is gekozen voor eind maart en het evenement vindt ook niet langer plaats in Moscone West, maar in Moscone Noord. Het scheelt een paar honderd meter.

Het is duidelijk dat de organisatie van Macworld verwoed naar mogelijkheden zoekt om relevant te blijven. Ze hebben ‘iWorld’ toegevoegd aan de naam om duidelijk te maken dat het wel degelijk óók om iOS gaat. En ze noemen zich het iFanevent om nog eens extra te benadrukken dat hier de echte liefhebbers komen. Volgens de organisatie (IDG World Expo) was Macworld/iWorld in 2013 een enorm succes en zijn er weer net zoveel exposanten die opnieuw standruimte boeken dan een paar jaar geleden. Met de verschuiving naar eind maart heeft Macworld minder last van de CES en de Super Bowl, die op 2 februari 2014 gespeeld gaat worden – precies op het moment dat Macworld oorspronkelijk zou plaatsvinden. Minder kans op sneeuwstormen en meer mogelijkheden om onder werktijd naar de beurs te gaan: in plaats van zaterdag/zondag/maandag heeft Macworld nu gekozen voor donderdag/vrijdag/zaterdag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2013, 17:23
Categorie Round-up
Onderwerpen beurs, macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.