Maak je eigen iPhone-projector voor een paar euro

Voor slechts een paar euro kun je zelf een projector voor je iPhone in elkaar zetten. Door een vergrootglas in een schoenendoos te zetten, projecteer je het beeld van je iPhone of iPod touch op een muur.

iPhone projector doosDe website Instructables heeft in een stappenplan uitgelegd hoe je een projector voor je iPhone kunt maken met een schoenendoos, een mes, plakband, een vergrootglas, een markeerstift, LEGO en een lijmpistool. De projector is een grappig alternatief voor creatievelingen, of wanneer je liever geen geld uitgeeft voor bijvoorbeeld een Apple TV. Heb je het benodigde gereedschap al in huis, dan zul je slechts een paar euro hoeven te investeren om de projector in elkaar te zetten.

Projector iPhone schoenendoosHet bouwproces bestaat uit zes stappen die waarschijnlijk niet veel van je tijd zullen opslokken. Hoeveel de projector je uiteindelijk zal kosten hangt af van de hoeveelheid gereedschap die je al in huis hebt. Het materiaal voor de doos zal waarschijnlijk niet veel kosten, maar het benodigde lijmpistool kan een aardige investering zijn. Instructables had al veel materiaal liggen, waardoor de projector hen slechts een dollar kostte.

De projectordoos werkt door het vergrootglas als lens te gebruiken, die vervolgens het beeld van je iPhone op een muur projecteert. Een iPod touch of een andere smartphone werkt ook gewoon met de doos. Het uiteindelijke beeld komt ondersteboven op je muur terecht, wat betekent dat je het iPhonescherm moet vergrendelen en hem ondersteboven in de doos moet neerzetten.

Toegegeven: een vervanger voor je projector met HDMI-aansluiting en een Apple TV zal deze projector nooit worden. Zo moet je in een donkere kamer zitten om het beeld goed te zien. Het is echter leuk hoe je met slechts een paar spullen goedkoop een projector in elkaar kunt zetten.

Meer info: Instructables

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 12:31
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen creatief, diy, projector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.