Siri-port voor de iPhone 4 en iPod touch verschenen (jailbreak)

CD Team heeft een port van Siri uitgebracht voor de iPhone 4. De port maakt mogelijk gebruik van data van Apple, waardoor het niet duidelijk is of hij zomaar mag worden aangeboden. Gegevens worden ook via een proxy naar CD Team verzonden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri iPhoneDe jailbreakgroep CD Team heeft afgelopen nacht een port van Siri voor de iPhone 4 uitgebracht. Het is mogelijk dat de port gebruik maakt van materiaal van Apple waar copyright op rust. De Siri-port werkt volgens CD Team op iedere iPhone 4 en iPod touch van de vierde generatie met iOS 5 of 5.0.1. Je moet wel een jailbreak uitvoeren om hem te installeren.

De Siri-hack maakt gebruik van een proxyserver. Gemaakte verzoeken belanden eerst bij CD Team, waar ze worden doorgezonden. Hierdoor is er geen autorisatiecode van een iPhone 4S nodig, maar het zorgt ook voor mogelijke problemen: zo ben je afhankelijk van CD Team’s servers, waar je gegevens langs gezonden worden. Informatie bedoeld voor Siri zou richting de proxy gestuurd worden, maar volgens Chpwn zouden ook je SMS-berichten, e-mail, kalenderinformatie, contactgegevens en je locatie de proxy kunnen bereiken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een server in China.

Gezien de twijfelachtige aard van CD Team’s Siri-port, hebben we ervoor gekozen niet te verwijzen naar de downloadlink. Discussie hierover is alleen mogelijk in ons forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:09
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen ios 5, iPhone 4, jailbreak, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.