LUCKY tag activiteitentracker

LUCKY tag: activiteitentracker voor je hond

De LUCKY tag op Kickstarter laat je bijhouden hoeveel je hond op een dag beweegt. Daarbij wordt ook de omgevingstemperatuur meegenomen.

LUCKY tag activiteitentrackerJe hebt zelf inmiddels misschien al een activiteitentracker om je pols hangen, maar hoe zit het met je huisdier? Daar wil een Kickstarter-project voor gaan zorgen. De LUCKY tag is een speciaal apparaat voor aan een halsband, waarmee je de hoeveelheid stappen van een hond kunt vastleggen. Deze app slaat daarnaast alarm zodra de hond te ver van je verwijderd is.

Een ingebouwde thermometer houdt de omgevingstemperatuur in de gaten en koppelt deze data met de gezondheid van je hond. Is het bijvoorbeeld 30 graden en beweegt een hond weinig? Dan is het wellicht tijd om zijn waterbak bij te vullen. In de bijbehorende app vind je ook een lijst met nabijgelegen dierenartsen – al is het nog onduidelijk of Nederland aan deze database wordt toegevoegd.

Hoeveel je aan de data van de LUCKY tag hebt? Dat zal volledig afhangen van hoe actief je zelf bewegingsinformatie bijhoudt. Voor de fanatiekeling is het immers interessant om nog meer gegevens te kunnen doorgronden. En de gewone gebruiker? Die zien we eigenlijk niet zo snel met deze halsband rondlopen. Hoewel hij met een prijskaartje van 39 dollar niet heel erg duur is voor een activiteitentracker, is het apparaatje wel nogal log. We kunnen ons daarom ook haast niet voorstellen hoe dit accessoire eruitziet aan de halsband van een kleiner hondje.

We hebben al eens vaker activiteitentrackers voor huisdieren voorbij zien komen. Anderhalf jaar geleden hebben we bijvoorbeeld nog geschreven over de Whistle – een vergelijkbaar apparaatje die er een stuk stijlvoller uitziet. Aan de Whistle ben je echter 99 dollar kwijt, waarmee het een flink wat duurder alternatief is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2014, 14:01
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.