iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Burgernet, Railplanner, Launch Center Pro en meer

Railplanner is een goede nieuwe trein-app, Burgernet heeft een officiciële iOS-app en meer leuke iPhone-apps waar we op terugblikken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spark videoElke dag komen er nieuwe iPhone- en iPad-apps uit op het gebied van foto en video, maar deze week is het behoorlijk raak. In de App Gemist, waarin we terugblikken op de nieuwe en grondig vernieuwde applicaties van afgelopen week, tellen we maar liefst drie leuke nieuwe apps op het gebied: Spark, Cameo en Capture. Verder zijn we lovend over de nieuwe trein-app RailPlanner en baart Burgernet opzien met alarmmeldingen als je een oogje in het zeil mag houden voor de politie.

TruSloMo slow motion exporteren iPhone 5sTruSloMo – De slow motion functie is samen met de vingerafdrukscanner hét uithangbord van de iPhone 5s. Film je vrienden eens vlot en laat ze daarna de slow motion functie zien en je krijgt gegarandeerd de lachers op je hand. Maar andere applicaties kunnen veelal nog niet overweg met de slow motion functie van de nieuwe iPhone. Zo is een vertraagde opname in Instagram gebruiken bijvoorbeeld nog niet mogelijk. TruSloMo is een simpele gratis app die één ding doet: je slow motion video daadwerkelijk slow motion opslaan zodat andere applicaties ze ook kunnen gebruiken.
Downloaden: TruSloMo (gratis, iPhone 5s, iOS 7.0+)

Burgernet iPhone-appBurgernet – Burgernet heeft een eigen applicatie voor de iPhone uitgebracht. De applicatie heeft dezelfde functie als de gelijknamige sms-dienst en verstuurt pushberichten als er bijvoorbeeld net een inbraak is gemeld of als er een kind is vermist in de regio. Zo word je op de hoogte gesteld van het voorval en kan je meehelpen een verdachte te signaleren. Je geeft zelf een omtrek van je leefgebied aan in de app, waarop de berichten vervolgens worden toegespitst.
Downloaden: Burgernet (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AMC Navigatie ziekenhuis iPhoneAMC Navigatie – Het AMC Amsterdam heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee bezoekers de weg kunnen vinden in het ziekenhuis. Het AMC doet dat aan de hand van foto’s die je laten zien waar je moet zijn. Patiënten krijgen voortaan een afspraakbrief thuis met een QR-code erin die met de AMC Navigatie-app te scannen is. Daarmee worden de afspraak, arts, route en tijd opgeslagen in de applicatie en vind je een plattegrond en fotobeschrijving hoe je het best door het ziekenhuis kan lopen.
Downloaden: AMC Navigatie (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Todoist iPhone iPad takenlijstTodoist – De simpel te gebruiken takenlijst-app Todoist heeft een update gekregen die background sync mogelijk maakt. Zo kunnen todo’s gesynchroniseerd worden terwijl je de applicatie op de achtergrond draait en staan de bijgewerkte takenlijsten meteen klaar als je de app opent. Dat is handig, want je kan Todoist bijwerken vanaf 11 verschillende platformen en zo is de kans groot dat de iOS-app wel te synchroniseren valt. Als je betaald gebruiker bent, krijg je meer background syncs dan als gratis gebruiker.
Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Yahoo Mail iOS 7 metamorfose iPhone iPadYahoo Mail – Yahoo Mail is in Nederland en België altijd een kleine speler geweest tegenover de grootmachten Hotmail en Gmail. Hoeveel kan een app daar aan veranderen? In navolging van Flickr en de prachtige iPhone-app Yahoo Weer, is nu ook Yahoo Mail volledig vernieuwd onder de leiding van directeur Marissa Mayer. De applicatie ziet er opnieuw prachtig uit en maakt gebruik van semi-transparante achtergronden, thema’s waarmee je het uiterlijk bepaalt en een vertrouwde aanpak.
Downloaden: Yahoo Mail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

CaptureCapture – De nieuwe Capture-app voor iPhone is een simpele maar handige app om filters en effecten op video’s toe te passen. De gratis applicatie is rustig vormgegeven en maakt gebruik van dezelfde opnametechniek als Vine: je drukt op het scherm om op te nemen en laat los om te pauzeren. Houd de opnameknop weer vast om door te gaan, bijvoorbeeld vanuit een andere opnamehoek. Anders dan bij Vine, waar filmpjes niet langer dan zes seconden mogen duren, kun je met Capture een onbeperkt aantal secondes of minuten filmen. Daarna kun je éen van de 25 beschikbare filters kiezen, maar meerdere mag ook. Om een aantal filters over elkaar heen te leggen moet je de gewenste filters iets langer vasthouden. Er verschijnt dan vanzelf een nummer 1, 2, 3, etc.
Downloaden: Capture (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

DanceDanceRevolution dansmatDanceDanceRevolution – Misschien ken je ze wel uit een tijdperk van vóór de Nintendo Wii, of misschien wel juist als accessoire voor de Wii. Dansmatten. Plastic matten die je aan de spelcomputer aansluit, waarna je de stappen op de televisie nadoet op de mat en een zo hoog mogelijke score haalt. DanceDanceRevolution zette het genre zo’n beetje in zijn eentje op de kaart en is nu verkrijgbaar voor de iPhone. Je danst nog steeds voor de tv en volgt nog steeds de stappen op, maar er komt geen dansmat meer bij kijken.
Downloaden: DanceDanceRevolution: Pocket Edition (gratis, iPhone, iPhone 4S+, iPad 3+, iPod touch 5+, iOS 6.1+)

RailPlanner iPhone treintijden-appRailPlanner – De term one trick pony is iPhone-apps voor openbaar vervoer in Nederland beslist niet vreemd. Veel applicaties die we de laatste maanden onder handen kregen, pakten één aspect van het openbaar vervoer en lichtten dat uit. Treintijden, bushaltes of nog meer vertrektijden bijvoorbeeld. Het nieuwe RailPlanner werpt zich op als alternatief voor de officiële NS Reisplanner Xtra-app. In de applicatie zie je vertrektijden vanaf je station, maar je hebt ook een routeplanner.
Downloaden: RailPlanner (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Pushberichten van websites ontvangenSimple RSS Push+ – Je hoeft niet perse op zoek te gaan naar de nieuwste berichten van de websites die je graag bezoekt. Je kan ze ook laten bezorgen op je iPhone. Daar zorgt de nieuwe iPhone-app Simple RSS Push+ voor. Nadat je het adres van een website hebt ingevuld, kan je niet alleen het nieuws ervan lezen in de applicatie, maar krijg je ook een pushbericht als de site een nieuw artikel heeft geplaatst. De kop van het bericht lees je meteen in de pushmelding.
Downloaden: Simple RSS Push+ (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

CameoCameo – Er verschijnen dagelijks nieuwe foto- en video-apps in de App Store, maar niet iedere app is even goed of origineel. De nieuwe Cameo app is dat in ieder geval wel, met een scala aan mogelijkheden en een strak ontwerp. De stijlvolle app richt zich bewust niet op minifilpjes zoals in Vine of Instagram, maar op korte films van twee minuten. Dus niet op clips van kittens die in slaap vallen, maar op filmpjes die verhalen vertellen. Cameo is video-app en sociaal netwerk ineen, want het is mogelijk om mensen te volgen en met anderen samen te werken. Door de beschikbare effecten kunnen de gemaakte films op allerlei manieren worden ingezet, van persoonlijke films op sociale gelegenheden tot professioneel promotiemateriaal.
Downloaden: Cameo (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Launch Center ProLaunch Center Pro – De zogeheten ‘shortcut-app’ Launch Center Pro is van een update voorzien, die flink wat van de bestaande functies onder handen neemt of verbetert. Daarnaast heeft de startpagina -pp nu een interface die in lijn is met iOS 7, met een nieuw icoon en frisse nieuwe thema’s en actie-iconen. Met Launch Center Pro kun je specifieke handelingen snel uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer foto’s naar vrienden versturen of een optie binnen een app opstarten. Het hoofdscherm van de app kun je inrichten met applicaties die je veel gebruikt. Behalve een compleet nieuw uiterlijk heeft Launch Center Pro na deze update ook ondersteuning voor Dropbox, zodat je allerlei acties met Dropbox kunt instellen. Bijvoorbeeld: “elke nieuwe foto in mijn filmrol naar Dropbox uploaden”.
Downloaden: Launch Center Pro (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

AnswersAnswers – Hoe bak ik een appeltaart? Wanneer zonk de Titanic ook alweer? En wat is de zin van het leven? Soms loop je met vragen rond en wil je snel iets weten. De nieuwe Answers app wil daarbij helpen. In de app kun je vragen over ieder denkbaar onderwerp stellen en antwoorden op de meest diverse vragen vinden. De app is een verlengstuk van de bijbehorende en al langer bestaande Answers website, waar de community naar eigen zeggen meer dan 200 miljoen geregistreerde gebruikers telt, die bijna 10 miljoen antwoorden hebben gegeven. In de app kun je antwoorden vinden door in verschillende categorieën te bladeren, zoals sport of entertainment, maar ook simpelweg een vraag intoetsen.
Downloaden: Answers (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

SparkSpark – Als ontwerpbureau IDEO iets ontwerpt of bedenkt is het vaak de moeite waard. Het bureau ontwierp in 1980 de eerste Apple muis voor de Lisa computer en ontwerpt sindsdien de meest uiteenlopende dingen; van elektronische fietsen tot kinderziekenhuizen. IDEO-oprichter David Kelly werd door zijn samenwerking met Apple goede vrienden met Steve Jobs, en gaf begin dit jaar een televisie-interview over hun vriendschap. Nu heeft IDEO ook een video-app uitgebracht, genaamd Spark. Spark heeft een prachtige interface en veel functies die je van een video-app verlangt.
Downloaden: Spark (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

ulreco icoonUlreco – Ben je iemand die graag allerlei huisautomatisering uitprobeert, dan lijkt Ulreco de ultieme app die je nodig hebt. Deze ULtimate REmote COntrol (vandaar de naam) kan je Belkin WeMo-schakelaars, Philips Hue, Sonos, Sony Bravia, Samsung SmartTV en allerlei andere apparaten laten bedienen vanuit één app. Op het eerste gezicht denk je dat Ulreco alleen in het Duits te gebruiken hebt, maar na installatie is de interface gelukkig Engels. Je tapt de apparaten aan, zorgt dat er een koppeling wordt gemaakt en kunt ze vervolgens op afstand bedienen. Het voorkomt dat je allerlei losse apps voor de afstandsbediening hoeft te gebruiken, om muziek aan te zetten, de verlichting te bedienen en de tv naar een andere zender te schakelen.
Downloaden: Ulreco (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

MagicalPadMagicalPad – Notitie-app MagicalPad is nu ook als iPhone-app beschikbaar, waardoor je via iCloud jouw notities en documenten op je iPad nu ook op je iPhone kunt bewerken en andersom. Maar ook als aparte iPhone-app is MagicalPad erg handig om te gebruiken: het is een notitieblok, mindmapping-tool en checklist ineen en richt zich op het vergroten van je productiviteit. Je kunt er outlines (hiërarchische takenlijstjes) mee maken, ideeën organiseren, prioriteiten toekennen aan acties en gedachtes met anderen uitwisselen. Ook kan je een informatie-dashboard maken en items vrij over je werkblad verplaatsen, ongeacht of het lijstjes, afbeeldingen of andere dingen zijn. Daarnaast kun je eenvoudig foto’s importeren en zijn er verschillende instrumenten om mee te te tekenen of schetsen.
Downloaden: MagicalPad (€2,69, iPhone iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.