LocoGPS gps-ontvanger van Part Foundry is wel echt

Het Californische bedrijf Part Foundry heeft een gps-module voor de iPhone ontwikkeld, die vanaf februari 2008 beschikbaar is. Technisch gezien loopt de module wat achter, maar het is beter dan niets. Goed nieuws is wel, dat de software als open source beschikbaar komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gps part foundryEr is zoveel nieuws over de iPhone dat er ook wel eens eentje een dat te lang blijft liggen. Zoals deze gps-module voor de iPhone, die door het Californische bedrijf Part Foundry is gemaakt. Met dit prototype moet het mogelijk zijn om gejailbreakte iPhones van gps-plaatsbepaling te voorzien. De gps-ontvanger kan tot op een afstand van 2,5 tot 7 meter nauwkeurig de lokatie bepalen en zal vanaf februari te koop zijn – inclusief de bijbehorende open source-software om er navigatiesoftware voor te maken.

Loco GPSNet als bij de TomTom-fake gaat het om een apparaatje, dat je op de Dock Connector aansluit. Google Maps zou daarna in staat moeten zijn om de lokatie op de kaart te tonen, waarna je ook kunt navigeren, zo laat onderstaand demofilmpje zien. De gps-ontvanger van Part Foundry gaat ongeveer 89 dollar kosten. Je kunt nu alvast bestellen, maar het is waarschijnlijk slimmer om te wachten tot het product beschikbaar is, want wie weet wat er nog tussendoor komt.
De gps-ontvanger heeft 16 kanalen (tegenwoordig zijn er gps-ontvangers met wel 44 kanalen!) een hot start van 4 seconden en een cold start van 45 seconden. De website vermeldt dat er binnenshuis geen gps-signaal op te vangen is, wat nog eens bevestigt dat Part Foundry een wat oudere of kwalitatitief mindere gps-chip heeft toegepast, maar het is beter dan niets.

Bekijk het filmpje op YouTube of hieronder. Meer info is te vinden op de website van Part Foundry.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:04
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerp gps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.