Lightning-naar-30-pins-adapter: veel lijm en chips

De Lightning-naar-30-pins-adapter werd door Double Helix Cables uit elkaar gehaald. Het blijkt lastig om de adapter te hacken of de modden.

Lightning-adapterApple brengt een speciale Lightning-naar-30-pins-adapter uit om oude accessoires werkend te krijgen met de iPhone 5. Je betaalt €30 voor de korte versie en €40 voor een wat langere uitvoering met kabel. Double Helix Cables kreeg er eentje in handen en besloot te gaan kijken wat nou eigenlijk de ‘magie’ van de adapter is waardoor er zo’n riant prijskaartje aan moet hangen. Ze ontdekten dat Apple veel moeite heeft genomen om te voorkomen dat de adapters nagemaakt kunnen worden. “Je hebt een PhD in elektrotechniek en gespecialiseerde tools nodig”, concludeerden de kabelexperts.

Was je van plan om de adapter te hacken om er een audio-out-kabel aan te bevestigen, dan wordt dat een moeilijke klus. De dockconnector is erg kwetsbaar zodra je de behuizing openmaakt en de pinnen zijn erg fijn uitgevoerd. Maar zelfs als het lukt om de adapter te modden, dan zal het nog moeilijk zijn om het mooi af te werken, zodat je je gehackte kabel met winst kunt verkopen.

lightning adapter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.