Enkele gebruikers klagen over kromtrekken iPhone 5

Een gebogen iPhone 5? Enkele iPhone-gebruikers klagen over het kromtrekken van hun iPhone 5,

iphone gebogen
Wat gebeurt er als je de iPhone 5 in je broekzak steekt en er vervolgens op gaat zitten? Volgens enkele onfortuinlijke gebruikers loop je het risico dat het toestel kromtrekt, zelfs als je de iPhone alleen maar in de voorzak van je spijkerbroek draagt. De iPhone 5 op de foto hierboven is gelukkig een extreem geval en het fenomeen lijkt zich ook nog niet op grote schaal voor te doen.

Maar bizar is het wel, waardoor je je afvraagt of dit nu een freak accident of een constructiefout is. Er zijn mensen die beweren dat hun iPhone 5 spontaan krom trok, terwijl ze het toestel niet in hun broekzak hadden. De locatie van de knik is in alle gevallen hetzelfde: bij de volume omlaag-knop. Hoe wijdverbreid het probleem is, is nog onduidelijk. Wel zijn er op het forum van MacRumors enkele mensen die erover klagen. Eén persoon zegt dat de iPhone 5 al gebogen uit de verpakking kwam en dat de medewerker in de Apple Store het toestel niet wilde omruilen. De klant had de schade volgens Apple zelf veroorzaakt, want een dergelijke kromgetrokken telefoon zou nooit door Apple’s kwaliteitsinspectie zijn gekomen.

iphone 5 buiging

De website Tekcore verzamelde een aantal foto’s van andere ‘slachtoffers’. Zoals een zekere Henry Rodriguez, die de iPhone in zijn broekzak droeg en na tien dagen ontdekte dat er een knik in de iPhone zat. Er zijn twee factoren die meespelen waardoor de iPhone 5 gevoeliger kan zijn voor buigen dan de iPhone 4S: het toestel is langer en het is gemaakt van aluminium dat buigzamer is dan glas.

In onderstaande video is een minder extreem geval te zien: er is geen enorme opening zichtbaar tussen glas en aluminium rand, maar de iPhone wiebelt wel als je ‘m op een vlakke tafel legt.

Tipgever: Giel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 20:21
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.