LifePrint: compacte fotoprinter speciaal voor smartphones

De LifePrint op Kickstarter is een compacte printer die je kunt verbinden met een bijbehorende iPhone-applicatie.

LifePrint detailDe iPhone kan met behulp van bijvoorbeeld AirPrint al verbinding maken met veel gangbare Wi-Fi-printers, maar het gros van deze apparaten is alsnog ontworpen voor pc-gebruikers. Ze zijn sowieso te log om met je mee te dragen, waardoor je alleen thuis je afdrukken kunt maken. De makers van de LifePrint willen een printer produceren speciaal voor iPhones en Android-telefoons. Niet alleen is de LifePrint klein genoeg om in je tas te stoppen, maar hij gebruikt ook een speciale iOS-app.

De LifePrint drukt foto’s af op papier van 3- bij 4-inch – omgerekend ongeveer 8 bij 10 centimeter. In de app kun je een foto die je gaat afdrukken bijsnijden tot dit formaat. Met simpele bewerkingstools kun je ook filters toepassen, meerdere beelden aan elkaar plakken en randen toevoegen.

Het formaat en de app moeten de LifePrint handiger voor je iPhone maken dan een ‘gewone’ printer, maar dat is niet zonder nadelen: zo kan de vrij kleine printer op slechts één formaat foto’s afdrukken. Door dit kleine formaat beperkt de LifePrint zich ook alleen tot foto’s. Hoewel je in theorie een tekst in een afbeelding kunt verwerken om hem af te drukken vanuit de app, leent het gezette formaat en het soort papier zich alsnog niet voor teksten.

LifePrint 3

Geïnteresseerden kunnen de LifePrint bestellen door op Kickstarter minstens 99 dollar te doneren, plus 20 dollar aan verzendkosten. Het project is al goed op weg om zijn streefbedrag in te zamelen: binnen een dag hebben de initiatiefnemers al 25.000 dollar binnen, met nog 175.000 dollar te gaan. Bedenk wel dat je na je donatie wel een tijd op de LifePrint moet wachten: de makers streven ernaar om in januari 2015 de printer naar Kickstarter-donateurs te sturen.

We hebben in het verleden al eens eerder over een aparte iPhone-printer geschreven. Waar de LifePrint zich richt op foto’s, moest de Little Printer het juist hebben van teksten op kleine stukken papier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 21:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen kickstarter, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.