LEGO X concept

Maak LEGO-bouwwerken digitaal met LEGO X

Wordt het in de toekomst mogelijk om eigen LEGO-bouwwerken digitaal te maken op je iPad? Het concept LEGO X laat zien hoe dit kan.

Het is inmiddels ruim 60 jaar geleden dat de eerste LEGO-steentjes werden verkocht. Aan het idee is sindsdien weinig veranderd. De kleurrijke blokjes inspireren nog altijd jong en oud om de meest creatieve bouwwerken in elkaar zetten. Om het spelen met blokjes naar het digitale tijdperk te brengen heeft de Britse ontwerpstudio Gravity een nieuw concept bedacht: LEGO X.

LEGO X concept

Wanneer je met LEGO speelt, zie je zoveel meer dan alleen plastic blokjes. Uit deze gedachte is LEGO X ontstaan. Door een gyroscoop en sensoren aan de steentjes toe te voegen kunnen de bouwwerken op een slimme manier digitaal gemaakt worden. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar biedt ook voordelen. Zo kun je het meesterwerk vervolgens op je tablet steentje voor steentje herbouwen. De bijbehorende software is speciaal ontwikkeld voor je tablet, waardoor je digitale creaties kunt ontwerpen zonder dat hier een computer aan te pas komt.

Het concept laat ook een speciale 3D-printfunctie zien. De software herkent de vormen van je LEGO-bouwwerk en haalt de harde randen van de blokjes af om er een zo mooi object van te maken. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld je zelfgebouwde vliegtuigje in 3D uit te printen.

Het team achter het LEGO X werkt onafhankelijk van LEGO aan de uitwerking van het concept. Het is dus hopen dat ook de fabrikant enthousiast wordt van het idee om de fysieke en digitale wereld van LEGO dichter bij elkaar te brengen. Gravity hoopt de eerste exemplaren van de speciale blokken binnenkort al uit te kunnen brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2015, 13:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen concept, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.