Hoe is de batterijduur door de laatste iOS 8-beta’s veranderd? [video]

Hoe is de batterijduur van de laatste iOS-beta's, vergeleken met iOS 8.0.2 en iOS 8.1.3? In een nieuwe video wordt de iPhone-accu door de mangel gehaald.

batterij-ios-7Nieuwe iOS-versies leveren regelmatig klachten op over batterijduur. Terwijl je zou verwachten dat Apple door kleine software-tweaks de batterijduur steeds verder kan optimaliseren, is het omgekeerde vaak het geval. Een praktijktest met verschillende iOS-versies wijst nu uit in hoeverre de batterijduur nu echt is veranderd.

De beta’s van iOS 8.2 en iOS 8.3 bevatten een aantal nieuwe functies zoals Apple Watch-ondersteuning, maar in hoeverre zijn de iOS-updates op technisch niveau verbeterd en wat is de impact daarvan op de batterijduur? Daar geeft onderstaande video antwoord op.

YouTuber kabriolett kocht een nieuwe iPhone 5 met 16GB opslag en gebruikte daarop GeekBench om de batterijduur van iOS 8.0.2, iOS 8.1.3, iOS 8.2 beta 5 en iOS 8.3 beta 2 te testen. De resultaten zitten dicht op elkaar: iOS 8.1.3 wist de langste batterijduur te halen met iets meer dan drie uur in een intensieve test. De minste van de vier was iOS 8.3 beta 2, die 6,5 minuut minder lang gebruikt kon worden.

iOS 8 batterij vergelijking

Lees ook: 30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Het is nog even afwachten hoe de uiteindelijke versies van iOS 8.2 en iOS 8.3 qua batterijduur zullen presteren. Het gaat immers om betasoftware, die nog door Apple kan worden geoptimaliseerd. Het is echter bijzonder om te zien dat de batterijprestaties niet heel veel van elkaar afwijken. De video laat echter zien dat huidige betagebruikers zich niet heel erg veel zorgen hoeven te maken over batterijduur. Hoewel iOS 8.2 en iOS 8.3 het minder lang volhouden in de huidige vorm, is het verschil klein.

Via 9to5Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2015, 15:18
Categorie iOS
Onderwerpen accu, ios 8, ios 8.2, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.