Krijgt iOS nieuwe functie ‘Find My Friends’, camera-effecten?

In de eerste iOS 4.3-beta zijn aanwijzingen ontdekte voor een nieuwe functie 'Find My Friends' en een reeks camera-effecten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Find My FriendGisteravond stelde Apple een eerste beta van iOS 4.3, de volgende grote update voor iOS, beschikbaar aan ontwikkelaars. In ons uitgebreide overzicht vind je alle nieuwe functies die tot nu toe zijn ontdekt. Verschillende websites en blogs zijn alvast wat dieper in de iOS-update gedoken en ontdekten onder meer een functie met de naam ‘Find My Friends’ en enkele camera-effecten verstopt in een plist-bestand.

Mac Rumors ontdekte verborgen instellingen voor een nieuwe functie genaamd ‘Find My Friends’. De instellingen horen bij MobileMe, Apple’s betaaldienst voor onder meer het synchroniseren van contacten, agenda’s en mail. Wat het precies inhoudt is onduidelijk, maar volgens Mac Rumors ligt het voor de hand dat het hier gaat om een locatiegebaseerde dienst, waarmee je vrienden kunt vinden. Loopt en Google Latitude zijn reeds bestaande diensten die hetzelfde doen.

Met Loopt bijvoorbeeld kun je door constante GPS-updates je vrienden vinden die in jouw nabijheid zijn. Apple doet momenteel al iets soortgelijks met de gratis Vind mijn iPhone-functie van MobileMe. Hiermee staat je iOS-apparaat constant in verbinding met een server van Apple om zijn locatie door te geven. Als je apparaat wordt gestolen kun je ‘m met deze functie eenvoudig weer terugvinden, zo ondervond onlangs een Amsterdamse zakkenroller aan den lijve.

Het Italiaanse blog iSpazio ontdekte (Google Translate) verwijzingen naar enkele camera-effecten zoals thermische camera, x-ray, caleidoscoop en tunnel van licht. Volgens Boy Genius Report krijgt de volgende iPad de beschikking over een variant van de Mac-applicatie PhotoBooth, waarmee allerlei effecten aan het camerabeeld toegevoegd kunnen worden voordat de foto wordt gemaakt. Het is mogelijk dat deze applicatie ook beschikbaar komt voor iPhone- en iPod touch-gebruikers.

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2011, 11:06
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 4, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.