MijnKPN iPhone en Android

Ook bij KPN kun je je oude smartphone inruilen voor een nieuwe

Bij KPN kun je vanaf deze maand je oude smartphone inleveren, waarbij je een vergoeding krijgt. Je kan dit bedrag gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe iPhone, net als bij Apple.

KPN biedt vanaf maart 2019 deze inleverservice aan. Daarmee wil de provider het hergebruik van mobiele telefoons stimuleren. Zowel klanten als niet-klanten kunnen terecht bij de KPN-winkels. Daarbij ontvang je een vergoeding die afhankelijk is van de leeftijd en de toestand waarin het toestel zich bevindt. De ingeleverde smartphones zullen weer terechtkomen in het tweedehands circuit, bijvoorbeeld als refurbished iPhone.


Het hergebruik van oude smartphones is uiteraard goed voor het milieu. Ingeleverde smartphones die niet meer geschikt zijn om te worden hergebruikt zullen worden gerecycled door partners van KPN. Daarbij worden de waardevolle materialen en onderdelen eruit gehaald, zodat ze als nog geschikt kunnen worden gemaakt voor hergebruik.

220 euro voor een iPhone 7 Plus
Een 16GB iPhone 4 in prima staat levert je echter geen cent op. Om een indruk te geven van de bedragen: een 32GB iPhone 5 levert €10 op en voor een 256GB iPhone 7 Plus krijg je €220. Hoe nieuwer het toestel, hoe meer je krijgt. Zoals meestal het geval is bij dit soort constructies kun je meer terugverdienen door je iPhone tweedehands te verkopen op Marktplaats. Maar dat doen veel mensen niet, waardoor ze onverkocht in een la blijven liggen en je er alsnog niets voor krijgt.

iPhone op tafel

Om te voorkomen dat KPN wordt overspoeld met gestolen toestellen of smartphones die nog niet zijn afbetaald belooft de provider dat elk toestel grondig wordt gecontroleerd. Ook wordt het toestel gewist, zodat er geen data van eerdere gebruikers op staan. Via deze webpagina kun je een indicatie krijgen van de waarde. Daarna moet je naar een KPN-winkel gaan om je toestel daadwerkelijk in te leveren en de vergoeding te ontvangen.

Bij Apple kun je via het GiveBack-programma ook een indicatie krijgen van de inruilprijs, maar daarbij moet je eerst je serienummer invullen. Apple doet dit in samenwerking met partner BrightStar.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.