‘Bedrijf achter TestFlight stopt met SkyRocket’

Het door Apple overgenomen Burstly stopt met SkyRocket, een advertentieplatform. Burstly maakt ook Testflight.

testflight burstlyAfgelopen maand nam Apple Burstly over, het bedrijf achter het populaire app-testplatform TestFlight. Het is net als bij andere Apple-overnames de vraag of de diensten van Burstly nog operationeel blijven. Inmiddels zijn er namelijk de eerste tekenen dat Burstly zal stoppen met zijn diensten: SkyRocket, het advertentieprogramma van het bedrijf, zal volgens een verzonden e-mail op 9 juni alle licenties met ontwikkelaars ontbinden.

Ontwikkelaars kunnen SkyRocket in apps integreren om makkelijker reclame te gebruiken. Het is onduidelijk hoeveel SkyRocket op het moment wordt gebruikt: TestFlight is het Burstly-platform dat meestal wordt genoemd. Het sluiten van SkyRocket kan een eerste stap zijn richting het staken van de TestFlight-diensten.

Hoewel de e-mail op geen moment er op wijst dat SkyRocket ook echt zal stoppen, lijkt het voor de hand liggend: er zijn weinig andere redenen om ontwikkelaars een deadline voor het gebruik van SkyRocket te geven. Een bron van TechCrunch speculeert wel over mogelijke nieuwe voorwaarden, die onder het beleid van Apple worden geïntroduceerd. Het zou alleen extreem lastig zijn om na zo’n e-mail alle eerdere gebruikers bij SkyRocket terug te krijgen.

TestFlight is sinds de overname nog gewoon te gebruiken. Apple’s invloed veranderde de dienst wel in een enkel opzicht: het zal vanaf later deze maand niet meer mogelijk zijn om Android-applicaties te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2014, 9:03
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.