Kort iPhone-nieuws: Vlaamse tv-gids, Lightsaber Unleashed, Korea

Er is een Vlaamse tv-gids als webapplicatie verschenen, Korea krijgt voorlopig de iPhone niet wegens overheidsvoorschriften en PhoneSaber krijgt als LightSaber Unleashed speelbare karakters en een nieuw uiterlijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Vlaamse TV GidsAnotherlab heeft een tv-gids voor Vlaamse iPhone-gebruikers gemaakt. In de webapplicatie kun je van de zenders één, Canvas, VTM, VT4, 2Be, Vijf tv, Jim TV, TMF en National Geographic steeds het actuele programma zien. Klik je door naar de zender, dan krijg je een overzicht van de nog komende programma’s. Binnenkort wordt het mogelijk om een account aan te maken, zodat je je tv-voorkeuren in de webapplicatie kunt opslaan. Te bezoeken via de mobiele versie van Safari: Vlaamse TV Gids. Nederlandse gebruikers kunnen bij de mobiele Veronica-gids terecht.

lightsaber unleashedPhonesaber komt terug in de App Store, zoals we al eerder schreven. Lightsaber Unleashed zal echter behoorlijk worden uitgebreid: naast de nieuwe naam krijgt de applicatie ook een nieuw uiterlijk en een sterke koppeling met de mulitplatformgame Star Wars: The Force Unleashed. De applicatie zal worden voorzien van speelbare karakters, geluidseffecten en achtergrondmuziek voor de duels. De applicatie zal ondanks al deze verbeteringen gratis blijven. Bestaande gebruikers kunnen hun versie van PhoneSaber straks updaten naar LightSaber Unleashed

De lancering van de iPhone in Korea wordt voor onbekende tijd uitgesteld. Het probleem ligt niet aan de techniek, maar aan de bureaucratie. Reguleringsinstanties hebben moeite om de goedkeurig rond te krijgen. De kans is nu groot dat de iPhone pas vanaf volgend jaar verkrijgbaar is. Het was de bedoeling om de iPhone al aan het begin van de winter in de winkels te hebben. De instanties willen eerst nog softwaretests en andere testprocedures uitvoeren voordat er een overeenkomst wordt gesloten. Een obstakel is de eis dat alle toestellen het Wireless Internet Platform for Interoperability moeten ondersteunen, een softwarestandaard die de overheid sinds 2005 heeft gesponsord. Voor buitenlandse bedrijven is het lastig om hun toestellen alleen voor de Koreaanse markt aan te passen, waar de markt op jaarbasis 20 miljoen toestellen groot is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2008, 16:40
Categorie iDevices
Onderwerpen applijst, korea, televisie, tv-gids, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.