iTunes 8 ondersteunt Pwnage niet meer; iPhone Dev Team slaat terug met patches

Het iPhone Dev Team heeft ontdekt dat het niet meer mogelijk is om custom firmware te installeren via iTunes 8. Maar een serie patches is al onderweg.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes pwnage patchApple heeft in iTunes 8 een wijziging aangebracht, waardoor het pwnen van iPhones en iPods een stuk moeilijker wordt. Het pwnen is nog wel mogelijk, maar het blijkt dat iTunes 8 in staat is om de Pwnage-exploit te herkennen en te blokkeren. Bij het aansluiten van een iPod touch kun je een foutmelding krijgen dat de iPod niet goed herkend wordt, met het advies om nogmaals aan te sluiten. Dat heeft geen zin, het installeren van aangepaste IPSW-bestanden zal niet gaan lukken.

Het iPhone Dev Team heeft echter alweer maatregelen gepland. Een patch voor iTunes 8 in combinatie met de iPod touch is al klaar; de overige patches komen volgende week beschikbaar.

Het Dev Team schrijft:

The nice thing about iTunes decisions is that we can provide you with patches to counter them. We have one such patch already for Mac iTunes 8 for iPod touch. We’ll be working out the full suite of patches for all the combinations over the next week.

Voor alle duidelijkheid: je kunt je (gepwnde) iPhone en iPod touch gewoon met iTunes 8 synchroniseren. Wat niet werkt is het opnieuw pwnen van een apparaat, hoewel sommige mensen zeggen dat het nog steeds probleemloos werkt. Het iPhone Dev Team is echter van mening dat het niet meer werkt.

Meer info: iPhone Dev Team
Dank aan alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:38
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.