bomberman

Konami haalt bijna alle games uit de App Store

Konami haalt ruim 30 games uit de App Store, zoals Dance Dance Revolution en Bomberman. Het gaat om games die sterk verouderd zijn en niet meer werden bijgewerkt.

bomberman
Gamesuitgever Konami heeft aangekondigd dat ze een groot aantal mobiele games uit de App Store gaan halen. Het heeft ermee te maken dat de apps al een tijdlang niet zijn bijgewerkt, waardoor ze niet meer werken op de nieuwste iOS-versies. Opvallende namen zijn meerdere titels van Dance Dance Revolution, meerdere Bomberman-games (zie afbeelding) en Frogger Pad.

Ook Metal Gear Solid Touch, Silent Hill: The Escape, Knights of the Phantom Castle en Mahjong Police moeten het veld ruimen. In totaal telt de lijst 31 titels, zowat alle titels die Konami in de App Store heeft staan. Niet in de lijst: STAR WARS: FORCE COLLECTION en ook diverse PES-games zoals UEFA Champions League PES FLiCK staan niet op de nominatie om te worden verwijderd. Overigens gaat het bij een deel van de games om Japanse versies, waar we in Europa weinig van zullen merken.

Veel mobiele Konami-games zijn verouderd

De meeste games zijn nog korte tijd te downloaden, voor mensen die dat echt willen. Kijk je bijvoorbeeld naar Bomberman Touch, dan werd het hoog tijd dat er wat actie werd ondernomen. De game kreeg in 2010 z’n laatste update, maar Konami durft er nog wel steeds €4,99 voor te vragen. Zoek je een alternatief voor de Dance Dance Revolution-games, dan kun je terecht bij concurrent Ubisoft. Die heeft Just Dance Now in de App Store staan, dat pas nog is bijgewerkt.

Konami heeft het momenteel moeilijk. Het bedrijf was onlangs in het nieuws omdat de werkomstandigheden erg slecht zouden zijn en dat medewerkers tegen hun zin allerlei andere werkzaamheden moesten uitvoeren, als beveiliger of schoonmaker. Konami zou zich meer willen richten op mobiele games en minder op grote titels, ook al staat er binnenkort weer een grote titel gepland: Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain komt op 1 september uit op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 Xbox One en pc.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2015, 9:39
Categorie Apps
Onderwerpen games, konami

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.