Kolos iPad racestuur

Kolos: scheur door racegames met een stuurwiel voor iPad

Racen op je iPad alsof je een echte sportwagen bestuurt? Met het Kickstarter-project Kolos kun over het asfalt scheuren met een racestuur voor je tablet, dat werkt met bijna elke racegame in de App Store.

Kolos racestuurSpeel je graag racegames op je iPad? Dan zul je misschien herkennen dat het vasthouden van de iPad na een tijdje oncomfortabel wordt. Om goed te kunnen sturen moet je de tablet omhoog blijven houden tijdens het kantelen en je handen blokkeren vaak ook de speaker. Het Kickstarter-project Kolos heeft daarom een racestuur voor de iPad ontworpen om het scheuren door verschillende racegames leuker en makkelijker te maken.

De Kolos is ontworpen voor de iPad 2 en nieuwere modellen met een 9,7-inch scherm. Je kunt het stuur los vasthouden of aan een vlak oppervlak bevestigen, zoals een tafel. Deze mag maximaal 5 centimeter dik zijn. Door je iPad met silicone clips in de houder van het stuur te klikken kun je van start. Het racestuur zorgt ervoor dat de iPad automatisch recht zit zodat hij de bochten pas inzet zodra je aan het stuur draait. Daarnaast heeft de Kolos comfortabele handgrepen, die zo zijn ontworpen dat je met je duimen nog goed bij het beeldscherm van je iPad kunt komen om bijvoorbeeld gas te geven of te remmen. Via AirPlay Mirroring kun je het stuur ook als controller gebruiken terwijl je de game op je TV speelt.

Kolos iPad racestuur

Je kunt Kolos in zowel portret- als landschapmodus gebruiken. Hierdoor verander je het racestuur ook eenvoudig in een iPad-standaard voor het lezen van nieuws of het kijken van een film. Dankzij een speciale opvulling kun je het stuur ook gebruiken met de iPad Air. Hierdoor wordt het apparaat wat dikker waardoor hij net als de andere iPads precies in de houder past.

Kolos wil met het stuurwiel een realistische ervaring neerzetten en het ‘echte racegevoel’ naar de iPad brengen. Wanneer het Kickstarter-project de vastgestelde 100.000 dollar in weet te zamelen zal het apparaat in productie gaan. Vroege beslissers kunnen het Kolos racestuur bestellen voor 45 dollar. Daarna zul je minimaal 50 dollar moeten betalen om een Kolos te bemachtigen. Hier komen nog 30 dollar aan verzendkosten bij. Mocht het doel worden gehaald dan zullen de eerste racesturen in december 2015 worden verstuurd. Je kunt het project nog steunen tot 4 mei.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2015, 9:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen game, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.