VLC logo groot

VLC 2.5 werkt nu samen met iCloud Drive, Box en OneDrive

VLC voor iOS heeft nu ondersteuning voor iCloud Drive, Box en OneDrive. Ook is er een slaaptimer en een 10-bands equalizer toegevoegd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VLC logo grootDe VLC-app is alweer een paar weken terug in de App Store. Maar de echt grote update liet nog even op zich wachten. Inmiddels is ‘ie er: VLC 2.5 voor iOS bevat een lange lijst met verbeteringen, waaronder ondersteuning voor iCloud Drive, Box en OneDrive. Het houdt in dat je video’s die je op een van deze opslagdiensten bewaart, kunt streamen naar een iPhone of iPad. Ook zit er nu een 10-bands equalier in de app en kun je door titels en hoofdstukken van video’s bladeren.

VLC voor iOS kreeg onlangs nog een kleine update naar 2.4.1, maar die bood eigenlijk kleine verbeteringen: de interface was wat aangepast en het afspelen via UPnP en WiFi Sharing was verbeterd. Toch maakte deze update ook een stap terug: door juridische problemen was het niet langer mogelijk om AC-3, E-AC-3 en MLP af te spelen.

VLC nu met slaaptimer en equalizer

VLC for iOSBij versie 2.5 zijn de vernieuwingen wat groter. We zien in de lijst met verbeteringen onder andere een vergrendelknop, waarmee je de schermrichting (portret/landschap) en de knoppen kunt blokkeren. Zo voorkom je tijdens het video kijken in bed, dat je per ongeluk aan de knoppen zit. Nog een andere functie die handig is in bed: de app bevat een timer, zodat je het afspelen van een lange video automatisch kan stoppen. VLC kan vanaf nu ook bestanden delen tussen meerdere iOS-apparaten die op hetzelfde lokale netwerk zitten. Staat een video op een ander iOS-apparaat, dan zou je die probleemloos moeten kunnen afspelen via het andere apparaat. Het delen met Linux-webbrowsers en het afspelen via Plex verloopt nu ook beter. Genoeg redenen dus, om weer eens te kijken wat VLC als video-app te bieden heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2015, 10:41
Categorie Apps
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.