iOS-app Knock vergrendelt nu je Mac met Bluetooth

Je kunt met iOS-app Knock nu ook je Mac automatisch vergrendelen. Hij gaat hierdoor op slot zodra je bijvoorbeeld de deur uit loopt.

Knock ontgrendel Mac met iPhone-appWe schreven een jaar geleden nog over de iOS-applicatie Knock, waarmee je met behulp van Bluetooth je Mac kan ontgrendelen. Een nieuwe update voor de app heeft de functionaliteit van Knock uitgebreid: je kunt met de app nu ook je Mac op slot zetten.

Je vergrendelt de Mac op twee manieren met Knock. Ten eerste kun je gewoon weglopen. Je Mac ziet aan de (verbroken) Bluetooth-verbinding dat je ver weg bent en de bijbehorende Mac-applicatie zet alles op slot. Je kunt ook de Knock-app op je iPhone starten om de Mac vanaf daar te vergrendelen. Je hebt altijd een wachtwoord of de Knock-app nodig om je Mac weer te activeren, waardoor anderen niet je data kunnen bekijken.

De update voor Knock voegt ook een praktische verbetering toe: de app ondersteunt voortaan de resolutie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Een designupdate waar je overigens niet heel veel van merkt: de Knock-app ziet er vrij minimalistisch uit.

Voor het gebruik van Knock heb je een Mac met Bluetooth LE nodig. De app vereist daarom minstens een MacBook Air uit 2011, een MacBook Pro uit 2012, een iMac van eind 2012, een Mac mini uit 2011 of een Mac Pro uit 2013.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2014, 9:26
Categorie Apps
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.