clubapp

KNLTB maakt ClubApp voor Nederlandse tennisverenigingen

De KNLTB komt met een eigen ClubApp voor tennisverenigingen. Hierdoor moeten leden meer betrokken worden bij hun eigen club. De app bevat handige functies, zoals het reserveren van een tennisbaan.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Om het clubgevoel te versterken komt de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) met een eigen app, genaamd ClubApp. De app moet een brug slaan tussen tennisverenigingen en hun leden, waardoor leden zich meer betrokken voelen bij hun eigen tennisclub. De eerste versie van de ClubApp verschijnt begin 2016.

Reserveer je eigen tennisbaan

clubappDe ClubApp van de KNLTB bevat allerlei functies voor leden. Het belangrijkste is dat je via de app kunt kijken of er een tennisbaan beschikbaar is. Mocht er een baan vrij zijn, dan kun je deze direct in de app reserveren. Niemand om mee te tennissen? In de app kun je ook op zoek gaan naar een nieuw tennismaatje.

Voor verenigingen zelf wordt de communicatie met de leden eenvoudiger, waardoor het clubgevoel versterkt moet worden. Bovendien kunnen clubs een mobiele laddercompetitie opzetten in de app. De app wordt ontwikkeld door LISA, een IT-bedrijf die ledenadministratiesystemen maakt en eerder al een soortgelijke app voor hockeyspelers ontwikkelde (zie downloadlink hieronder).

ClubApp is op dit moment nog volop in ontwikkeling en een eerste versie met basisfuncties moet begin 2016 beschikbaar zijn. Op het KNLTB Jaarcongres op zaterdag 28 november zal de app uitgebreid gepresenteerd worden. Via deze website kun je je inschrijven om op de hoogte gehouden te worden.

Hieronder vind je de genoemde hockey-app, die al door dezelfde ontwikkelaar is gemaakt. Naast de algemene hockeyapp heeft LISA Ledeninformatiesystemen ook afzonderlijke clubapps in de App Store uitgebracht, zoals voor grote hockeyclubs uit Amsterdam en Rotterdam, maar ook kleinere clubs. De apps verschillen alleen in aankleding met onder andere de eigen clubkleuren. De functionaliteiten in de app zijn bij alle versies gelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 17:11
Categorie Apps
Onderwerpen sport, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.