Kleine Vodafone en T-Mobile carrier-update voor iPhone-gebruikers (update)

iPhone-gebruikers met een Vodafone-abonnement kregen een carrier-update toegestuurd. Navraag maakt duidelijk dat het een correctie van configuratie-instellingen is.

vodafone-carrier-updateiPhone-gebruikers met een Vodafone-abonnement zullen gemerkt hebben dat er vannacht een carrier-update (15.6) beschikbaar kwam. We kregen via e-mail en Twitter meerdere tips van lezers, die de carrier-update zagen binnenkomen. Wat is er nieuw? Dat wordt op het eerste gezicht niet meteen duidelijk. Navraag bij Vodafone verhelderde dat er sprake is van een configuratie-correctie, waar je als klant verder niets van ziet. De carrier-update is dus niet nodig om toegang te krijgen tot het 4G-netwerk van Vodafone, want dat werkt inmiddels al.

Zo schreef iCulture-lezer Jos vanuit Groningen: “Merkte vanmorgen dat ik bij Vodafone nu ook in Groningen 4G heb op m’n iPhone 5. Dacht dat het hier alleen op niet-ondersteunde frequenties wat betreft de iPhone zou komen.” De 4G-dekking blijft dus niet beperkt tot de Randstad, maar is ook in andere drukbevolkte regio’s te vinden.

Wat de carrier-update betreft: mogelijk heeft dat iets te maken met de frequente sms’jes die Vodafone-gebruikers de afgelopen maanden kregen bij het wisselen van toestel. Die wekten de indruk dat de internetinstellingen niet goed waren ingesteld (maar alles werkte gewoon). Je kunt de carrier-update controleren door naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan. Bij Aanbieder zie je dan: vf nl 15.6.

vodafone-bericht

Update: Er blijkt ook een carrier-update voor T-Mobile te zijn uitgekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 11:27
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.