Obama mag geen iPhone van Amerikaanse geheime dienst

Amerikaanse president Barack Obama mag van de geheime dienst geen iPhone. Een BlackBerry is wel goedgekeurd.

Obama smartphoneBarack Obama mag wegens veiligheidsredenen geen iPhone gebruiken. Dit vertelde de Amerikaanse president tijdens een toespraak voor jonge Witte Huis-bezoekers. Een BlackBerry mag Obama wel, omdat deze er om bekendstaat goed beveiligd te zijn. Zelfs hiervoor moest Obama de strijd aangaan met de geheime dienst: zij waren bang dat de smartphone van de president gehackt kan worden en zijn locatie kan prijsgeven.

Obama’s dochters hebben wel allebei een iPhone, die ze volgens de president veel gebruiken. We weten daarnaast ook dat de president af en toe een iPad gebruikt: op eerdere foto’s was Obama met een iPad 2 te zien, die later werd beschermd door een DODOcase. Het is alleen de vraag in welke situaties hij van de geheime dienst deze iPad mag gebruiken.

Bedrijven kiezen al langer voor BlackBerry wegens de strakke beveiligingsopties, maar de iPhone wordt ook steeds vaker in het bedrijfsleven gebruikt. In de Belgische politiek lijkt geen bezwaar te zijn voor de veiligheid van iOS: daar heeft 70 procent van de regering een iPhone. BlackBerry biedt sinds dit jaar steeds meer zakelijke diensten aan op iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 7:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen blackberry, obama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.