HyperLink-Zilver

Kickstarterproject HyperLink lekt privégegevens van meer dan 200 Nederlanders

Hyperlink, de Kickstarter voor een goedkope stalen Apple Watch band, heeft een grote hoeveelheid privégegevens gelekt van gebruikers die de crowdfundingcampagne ondersteunden. Hier staan zo'n 200 Nederlanders tussen.

HyperLink-Zilver

Het populaire Kickstarterproject HyperLink, een goedkope manier om een stalen horlogeband aan je Apple Watch te koppelen, heeft massaal privégegevens gelekt van van mensen die het crowdfundingproject ondersteund hebben. Hier staan ook de gegevens van zo’n 200 Nederlanders tussen.

Rachid Finge van de NOS zag dat de gegevens van zo’n 200 Nederlanders in een spreadsheet online zijn gezet. Het gaat hier om de naam, het volledige adres, mailadres en telefoonnumer van de Kickstarter-backers. Wachtwoorden en creditcardgegevens staan niet in de lijst.

Hyperlink-privegegevens
Bron: Rachid Finge

HyperLink-gegevens gelekt via spreadsheet

HyperLink lekte de gegevens via een formulier waarmee mensen hun eigen trackingcode op konden zoeken. Met die tool was het vervolgens gemakkelijk om de volledige lijst met alle trackingcodes en privégegevens op te vragen. HyperLink heeft de spreadsheet inmiddels offline gehaald.

De Kickstartercampagne van de HyperLink was in augustus 2015 populair omdat je er voor $99,- (omgerekend €87,-) een stalen schakelarmband voor de Apple Watch mee kon bestellen. Een groot verschil in prijs met de schakelarmband van Apple, die €499,- kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2015, 12:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.