Keylogger iPhone ziet wat je op de pc of Mac doet

Een nieuwe keylogger gebruikt de bewegingssensor van de iPhone om bij te houden welke knoppen je indrukt op een computertoetsenbord. Deze data kan daarna verzonden worden naar kwaadwillenden.

iPhone keyloggerOnderzoekers van het Georgia Institute of Technology zijn er achter gekomen hoe je een iPhone kunt inzetten om het gebruik van een toetsenbord vast te leggen. Deze keyloggers bevinden zich in speciaal gemaakte apps, die op de achtergrond het gebruik van het toetsenbord bijhouden. Dit gebeurt via de iPhone zijn bewegingssensor, die aanvoelt welke knop er op het moment wordt ingedrukt via de trillingen van het oppervlak.

Omdat de trillingen van het toetsenbord worden vertaald, kan in theorie ieder toetsenbord via de methode getraceerd worden. Apps hoeven ook niet vooraf te vragen of de bewegingssensor gebruikt mag worden, zoals wel bij bijvoorbeeld een GPS-signaal het geval is. Een jailbreak is volgens het instituut ook niet vereist.

Tijdens experimenten leek vooral de iPhone 4 er in te slagen om toetsenbordinformatie te herkennen en op te slaan. De iPhone 3GS had er op zijn beurt een stuk meer moeite mee. Een iPhone die een paar centimeter van het toetsenbord ligt zou er tachtig procent van de tijd in slagen om de ingedrukte knoppen bij te houden.

Alle ingedrukte knoppen konden vervolgens teruggestuurd worden naar de computers van het instituut. Zou een hacker de technologie gebruiken, dan zou hij op zoek kunnen gaan naar wachtwoorden in de data.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 14:03
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.