pawtrack kat zoeken

Kat zoekgeraakt? PawTrack is een ‘Zoek mijn vrienden’ voor katten

PawTrack is een gps-tracker voor katten. Kat kwijtgeraakt? Dan laat PawTrack op de kaart zien waar de kat uithangt, ook als het verderop in de buurt is.

pawtrack kat zoekenJe ziet ze regelmatig hangen: zelfgemaakte posters van wanhopige kattenbaasjes die hun . Waar moet je beginnen met zoeken? De PawTrack lost dat op met een gps-tracker voor katten. Doe het huisdier een halsbandje om en je kunt op kantoor en op vakantie precies zien waar de kat zich bevindt.

PawTrack is een Kickstarter-project waar je voor £100 aan kunt meedoen. Je hebt nog tien dagen de tijd om je aan te melden als deelnemer. Vanaf november 2014 kun je je kat dan op de voet gaan volgen. Bij de prijs is een jaarabonnement inbegrepen, dat je nog eens kunt verlengen met een extra jaar voor £20. Heb je twee katten, dan ben je £195 kwijt.

pawtrack ipad appPawTrack maakt gebruik van GPS en Wi-Fi, waarbij iets slims is bedacht: zodra de kat binnen bereik van je draadloze netwerk thuis is, gaat de halsband in slaapstand om energie te besparen. Je kunt zelf instellen of je een kat elke 10 minuten wilt tracken, of met langere tussenpozen om batterij te sparen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie, dan is het voldoende om elke twee uur te kijken waar de kat uithangt en of de vakantiebaasjes wel alles onder controle hebben. Er zit ook een ‘kat kwijt’-modus in de app, waarbij je wordt gewaarschuwd zodra de kat ergens wordt gesignaleerd.

Een centrale server zorgt ervoor dat alle kattendata ook nog kan worden geanalyseerd, zodat je de activiteiten van jouw kat kunt vergelijken met andere katten. Het team is al twee jaar bezig met testdata om te kijken hoe het werkt. Er is ook nagedacht over de halsband zelf: die moet zo ontworpen zijn dat de kat de halsband niet af kan doen, maar moet ook elastisch zijn. Je wilt niet dat de kat zichzelf ophangt als de halsband achter een tak blijft hangen.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 11:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen dieren, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.