iculture stage lopen 2015

Kom stage lopen op de iCulture-redactie!

iCulture zoekt een stagiair journalistiek of media om onze redactie vanaf januari 2015 te versterken. Kom werken op de leukste redactie van Amsterdam!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub heet sinds kort iCulture. Door de nieuwe naam en de bredere insteek is er ook ruimte voor nieuwe plannen en ideeën. Vandaar dat we met ingang van 1 januari 2015 op zoek zijn naar een stagair die ons redactieteam komt versterken. Weet jij alles van de nieuwste apps, probeer je iedereen in je vriendenkring ervan te overtuigen dat ze een iPhone moeten hebben? Dan is dit je kans om aan heel Nederland en België te vertellen wat er met de iPhone, iPad en al die andere mooie Apple-producten mogelijk is. Vanaf januari 2015 hebben wij een stageplaats beschikbaar voor een student Journalistiek of Communicatie & Media (HBO of hoger).

iculture stage lopen 2015

Stage lopen bij iCulture is een fantastische opstap naar een mooie carrière. Onze ex-collega’s en freelancers zijn nu bijvoorbeeld werkzaam bij NOS, NRC, NUnl en de Volkskrant.

We zijn op zoek naar groot journalistiek talent. Iemand die de ambitie heeft om de beste techredacteur van Nederland te worden. Je gaat meedraaien op onze redactie, waar we dagelijks schrijven over Apple, apps en alle producten en diensten eromheen. Dat gaat verder dan het snelle nieuws: iCulture legt ook uit wat de ontwikkelingen betekenen en hoe ze in het grote geheel passen. Om ons tempo bij te kunnen houden, moet je meer in je mars hebben dan leuk kunnen schrijven. Je moet verhalen kunnen maken, jezelf verplaatsen in onze lezers en begrijpen hoe content met elkaar samenhangt. Kernwoorden tijdens deze stage zijn: ambitie, creativiteit, kritisch objectieve blik, hard werken en tegelijk plezier hebben in een hecht team.

Je draait als stagiair volledig mee met onze redactie aan het Rokin in Amsterdam: je schrijft mee, je test apps en je maakt mooie posts op Facebook en Twitter. Daarbij hebben we natuurlijk ook oog voor jouw ontwikkeling. We leren je hoe je goede artikelen en koppen schrijft en hoe je nieuws distribueert, onder andere via sociale media.

Dit kun je van ons verwachten

 • Een full-time stageplaats
 • Je leert in de praktijk hoe het is om op een redactie te werken.
 • Coaching en begeleiding door een enthousiast team.
 • Je werkt op een toffe locatie in hartje Amsterdam.
 • Een goede stagevergoeding

Dit zeggen eerdere werknemers/freelancers

Zoals gezegd, onze freelancers en werknemers hebben nu allemaal een mooie carriere bij “grote” titels als Nu.nl, NOS en Volkskrant. Hun warme aanbeveling voor deze stageplek lees je hieronder in hun tweets.

@danielverlaan (freelancer AndroidPlanet.nl/iPhoneclub.nl, nu werkzaam voor Nu.nl, Bright, AndroidPlanet)

@elger (freelancer iPhoneclub.nl, nu werkzaam voor NOS)

@lisa_van_der_velden (1 jaar iCulture (2013-2014), nu werkzaam voor Volkskrant en freelancer iCulture)

Wat we van jou verwachten

 • De ambitie om elke dag het beste uit jezelf te halen en je te ontwikkelen tot een getalenteerde journalist.
 • Je schrijft goed en foutloos Nederlands.
 • Je bent woonachtig in of in de buurt van Amsterdam of bent bereid om tijdelijk woonruimte te zoeken in de Randstad.
 • Je volgt een opleiding in richtingen journalistiek, media of communicatie (minimaal hbo-niveau)
 • Je hebt een meer dan buitengewone interesse in Apple, iPhone en apps.
 • Je volgt het nieuws op de voet en weet hierin goed te filteren.
 • Je kent het verschil tussen een <strong> en een <em>.
 • Je kunt probleemloos overweg met een Mac en je bent uiteraard in het bezit van een iPhone en MacBook (iPad is een pré).
 • Ervaring met WordPress en Photoshop is niet noodzakelijk, maar wel handig.
 • Je vindt het geen probleem om zelfstandig te werken en ergens zelf op af te stappen.
 • En niet onbelangrijk: je hebt een goed gevoel voor humor!

Je kunt vanaf januari 2015 van start gaan. De duur van de periode stellen we in overleg met jou en de onderwijsinstelling vast.

Interesse?

Stuur een originele sollicitatie met jouw motivatie en CV naar vacature@iculture.nl Voor meer informatie kun je uiteraard ook contact opnemen via datzelfde e-mailadres.

Over iCulture

iCulture is een onafhankelijke nieuwssite over Apple-producten en -diensten zoals de iPhone, iPad en het besturingssysteem iOS. Het is veruit de grootste Nederlandstalige website in Nederland en België en bovendien een van de grootste Europese sites over Apple-producten. iCulture publiceert dagelijks nieuws, tips, reviews, gidsen en andere relevante informatie en werkt volgens journalistieke normen. iCulture is opgericht in 2006 en werkt met een professionele redactie vanuit hartje Amsterdam.

Let op je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 23:33
Categorie Achtergrond
Onderwerp backstage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.