Kanam5: iPhone 5-hoesje als alternatief voor TwelveSouth SurfacePad

Kanam5 is een alternatief voor de TwelveSouth SurfacePad.

kanam5 oranjeWat waren we enthousiast over de SurfacePad van TwelveSouth! Het stijlvolle hoesje zag er minimalistisch uit en maakte je iPhone nauwelijks dikker. Maar na een maand gebruik vielen me twee dingen op: de schermflap aan de linkerkant zit altijd in de weg (onhandig als je rechtshandig bent) en de lijmrand rondom raakt gaandeweg los (als je de ervaringen op internet leest heeft bijna iedereen daar last van). Kanam5 is een alternatief hoesje dat beide problemen oplost: de flap zit aan de rechterkant en de case is rondom doorgestikt.


De Kanam5 is handgemaakt van echt leer en wordt geproduceerd door Castello DaVarg, een Texaans bedrijf. De hoes beschermt voor- en achterkant van de iPhone en om het leer zelf te beschermen krijg je leerbalsem meegeleverd.

Het idee achter de Kanam5 is hetzelfde als de SurfacePad, waarbij je op een vergelijkbare manier de case achterop de iPhone plakt. Als ze hetzelfde plakmateriaal hebben gebruikt, zit het wel goed: de kleefkracht van de SurfacePad is fenomenaal, niemand klaagt dat de hoes in de loop van de tijd losraakt. Bij de Kanam5 kun je kiezen uit bruin, oranje en een roze-achtige bruintint. Er is een uitsnede gemaakt voor de camera en de flitser.

kanam5 boekjeWat ontbreekt is een constructie om de iPhone op z’n kant te zetten, zoals de SurfacePad wel heeft. Maar eerlijk gezegd heeft dat bij mij nooit goed gewerkt, dus dat zal ik niet gaan missen. Omdat bij de Kanam5 de flap rechts zit heb je rechtstreeks toegang tot de volumeknoppen. Bij de SurfacePad zitten de volumeknoppen in de rug van het ‘boekje’, waardoor ze lastiger te bedienen zijn. De Kanam5 is bovendien iets dikker dan de SurfacePad. Louter voordelen? Nou nee, deze hoes is 10 dollar duurder en nog niet via Nederlandse webwinkels te verkrijgen. De internationale verzendkosten vallen mee: 7 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerp surface
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.