Kairos combineert smartwatch met mechanisch horloge

De Kairos is een smartwatch met een transparant OLED-scherm, en daarachter een mechanisch horloge uit Zwitserland of Japan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kairos watchDe smartwatch rukt op, maar de meest fervente horlogedragers willen er niks van weten. De digitale uurwerkjes zijn volgens hen misschien handig, maar ze kunnen niet op tegen een goed ontworpen, mechanisch horloge. Voor deze groep lijkt de Kairos ideaal: deze smartwatch heeft een transparant OLED-scherm, met daarachter een uurwerk van Zwitserse of Japanse makelij.


De Kairos doet alles wat je inmiddels van een smartwatch gewend bent. Door je iPhone via Bluetooth te verbinden ontvang je notificaties en kun je ondersteunde apps bedienen. Bovendien houdt het horloge je verbrande calorieën bij, waardoor hij nu alvast concurreert met de met gezondheidstrackers beladen iWatch. Het horloge gebruikt Bluetooth 4.0 LE en werkt met iOS en Android.

Het transparante OLED-scherm laat notificaties en andere smartwatch-functies zien. Staat er niks op het horloge, dan zie je daarachter het mechanische uurwerk. Dat betekent ook dat je minder zorgen hebt over de oplaadbare accu: de smartwatch houdt het 5 tot 7 dagen vol op een volle accu, maar daarna verandert de Kairos in een ‘gewoon’ horloge.

Kairos Watch 2

De Kairos belooft in wel heel veel: wij moeten nog een smartwatch zien met een OLED-kleurenscherm dat een week op een volle accu werkt. Daarnaast lijken de eerste afbeeldingen voornamelijk uit renderings te bestaan. De makers willen desondanks de eerste exemplaren al in december 2014 naar kopers sturen. De Kairos kan nu alvast worden voorbesteld voor maar liefst 499 dollar tot en met 1199 dollar – en daarmee zijn de prijzen de helft van de uiteindelijke verkoopprijs.

De iWatch is nog niet op de markt, maar het is mogelijk dat Apple iets vergelijkbaars probeert. Volgens eerdere geruchten is Apple druk in gesprek met Zwitserse horlogemakers over de productie van stijlvolle horloges – waardoor sommige modellen wel erg duur kunnen worden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.