Providers laten je vanaf 1 juli bundels kopen bij roamingproviders

Vanaf 1 juli kun je een eigen roamingprovider in het buitenland kiezen. Hierbij sluit je een buitenlandabonnement af of koop je een bundel.

Europese UnieVanaf 1 juli is het mogelijk om te kiezen bij welke provider je in het buitenland wil roamen. Dit blijkt uit informatie van KPN, Telfort en Hi. Vervolgens is het mogelijk om bundels te kopen of een abonnement af te sluiten bij de door jou gekozen roamingprovider. De informatie staat op het moment enkel bij KPN en zijn dochterondernemingen vermeld, maar Vodafone, T-Mobile en andere providers in de Europese Unie bieden vanaf 1 juli een vergelijkbare regeling aan.


De nieuwe regeling zorgt er kortgezegd voor dat je kunt internetten, bellen en sms’en tegen lokale tarieven. Op het moment rekenen providers nog roamingkosten, waardoor bijvoorbeeld internetgebruik duurder uitvalt. Begin april besloot de Europese Unie al om roaming officieel af te schaffen. Met de nieuwe regeling worden internetkosten in het buitenland nu al verlaagd.

Neem je niet een speciale bundel of een abonnement bij een roamingprovider, dan betaal je alsnog voor buitenlands telefoongebruik via je eigen provider. Ook die prijzen gaan echter omlaag. Onderstaande afbeelding laat zien wat je bij Hi voor internetten, bellen en sms’en gaat betalen.

Roaming Hi 1 juli 2014

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 mei 2014 om 14:23
Onderwerp
Categorie
Providers
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.