Jony Ive te zien in zeldzaam tv-interview

Jony Ive zal te zien zijn in de Charlie Rose Show. Het is een zeldzaam tv-interview met het hoofd design van Apple, die het liefst op de achtergrond blijft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jonathan iveIs het toeval dat Jony Ive steeds vaker naar buiten treedt? We zagen hem begin dit jaar al eens optreden in een Blue Peter-filmpje, waarin hij designideeën van kinderen beoordeelde. Onlangs was hij samen met ontwerper Marc Newson te zien in een filmpje, waarin ze zelfgekozen objecten voor Sotheby’s Product(RED) veiling bespraken. Morgen zal Apple’s hoofd design voor het eerst in lange tijd te zien zijn in een tv-show.

Jony Ive en Marc Newson komen langs in de Charlie Rose Show, om over de veiling te praten. Die vindt plaats op zaterdag 23 november en bestaat uit meerdere objecten die de twee designers hebben uitgekozen. Er staan bijvoorbeeld vergulde Apple EarPods, een aluminium unibody Leica-camera, een aluminium bureau en een rode Mac Pro in de catalogus.

Onlangs verscheen er trouwens ook een biografie van Jony Ive, die overigens al te kennen heeft gegeven dat hij geen rol als CEO van Apple ambieert. Nee, die rol lijkt meer op het lijf geschreven voor Angela Ahrendts, die binnenkort haar CEO-positie bij Burberry inruil voor een anoniemere rol: die van hoofd retail.


De video is op iPhone en iPad niet goed te zien omdat de originele video gebruik maakt van Flash. Zodra we een YouTube-variant van het filmpje beschikbaar hebben, zullen we die opnemen in het artikel.

Wat de veiling betreft: Product(RED) is een initiatief van U2-zanger Bono, die ermee geld inzamelt voor de strijd tegen AIDS, tuberculose en malaria. Apple, Nike, American Express, Starbucks, Armani en Beats zijn partnerbedrijven die speciale rode producten verkopen. Een percentage daarvan gaat naar het goede doel. Apple levert misschien wel de grootste bijdrage aan het fonds door de verkoop van rode iPhone- en iPadhoesjes en andere accessoires die exclusief via de App Store verkrijgbaar zijn. Koop je liever apps, dan kun je ook de rode (Shazam)RED-versie aanschaffen, met dezelfde functionaliteit als de Shazam Encore-app. Het Global Fund deelt bijvoorbeeld muggennetten uit om gezinnen in Honduras te beschermen tegen malaria. Of ze trainen mensen om met HIV besmette tieners in Zuid-Afrika te helpen. Het gaat dus om meer dan alleen AIDS.

Hieronder is het eerder verschenen filmpje met Jony (hint: uitspraak ‘Johnny’) Ive te zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 23:41
Categorie Apple
Onderwerpen interview, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.