App.net laat je eigen nieuwskanaal maken en nieuws pushen

Een update voor de iOS-app voor sociaal netwerk App.net voegt nieuwe, selectieve pushberichten met de naam Broadcast toe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App.net channelsDe officiële iPhone-app voor sociaal netwerk App.net is na een update voorzien van een nieuwe Broadcast-functie. Hierbij kun je een eigen nieuwskanaal maken, waar andere App.net-gebruikers zich weer op kunnen abonneren. Stuur je een bericht naar deze gebruikers, dan ontvangen ze deze allemaal via een pushnotificatie in de app. Op deze manier wil App.net een plek bieden waar experts op bepaalde vlakken snel nieuws kunnen delen met geïnteresseerden.

Met de nieuwe pushnotificaties probeert App.net te concurreren met nieuwsdiensten, maar het lijkt er nog niet op dat ieder wissewasje via de nieuwe kanalen wordt gedeeld: de meeste kanalen hebben een gemiddelde van 1 notificatie, en bij sommigen heb je slechts een handjevol per week. Uiteraard weten we pas echt goed hoe de pushberichten door gebruikers worden ingezet zodra de dienst een paar dagen heeft kunnen draaien. App.net is nog maar net begonnen met broadcasts, wat betekent dat de getoonde gemiddelden op basis van een korte periode zijn.

De officiële App.net-applicatie is vooralsnog niet bedoeld om het sociale netwerk te navigeren. In een derde tabblad vind je dan ook nog steeds een overzicht van andere applicaties die je kunt gebruiken om gewoon over App.net te browsen.

App.net begon afgelopen jaar als een betaald sociaal netwerk. Dit alternatieve verdienmodel zorgt ervoor dat de gegevens van gebruikers niet verkocht hoeven worden om omzet te draaien. Begin dit jaar werd er een gratis abonnement geïntroduceerd, zodat geïnteresseerden het netwerk kunnen proberen zonder in de buidel te tasten.

Downloaden: App.net (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:51
Onderwerp app.net

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.