Jonathan Ive: ‘iPhone bijna afgeblazen door onoplosbare problemen’

Jonathan Ive vertelt dat Apple bijna de iPhone had afgeblazen, omdat er uitdagingen waren waar geen oplossing voor leek. Zo bleek de nabijheidssensor niet goed te functioneren.

jonathan iveApple’s hoofddesigner hield gisteren nog een praatje op de Creative Summit, waar hij meldde dat het bij Apple in de eerste plaats om mooie producten gaat. Vandaag staat Ive in de Independent met een aantal aanvullende quotes. Zo bijkt dat Apple meermaals van plan was om de iPhone af te blazen, omdat er fundamentele problemen waren die maar niet opgelost konden worden. Ze hadden onder andere te maken met de nabijheidssensor.

Ive spreekt over een prototype “waarbij ik de telefoon tegen het oor hield en mijn oor belde een nummer.” Dat was uiteraard niet de bedoeling. Apple wilde de plannen voor een iPhone weer in de ijskast zetten, want de telefoon was goed, maar niet geweldig. Apple’s filosofie is dat gewoon goede producten niet goed genoeg zijn.

iphone glasIve herinnert zich ook dat er tijdens de voorbereidingen voor de massaproductie iets te luid werd gesproken. Hij besefte het gevaar daarvan: “als ik probeer iets te luid over iets te spreken, realiseer ik me, dat ik eigenlijk mezelf ervan probeer te overtuigen dat iets goed is”. Even later: “Je hebt dat vreselijke, vreselijke gevoeld diep in je buik en je weet dat het OK is, maar niet fantastisch”. Volgens Ive is Apple’s keuze om te focussen op een beperkt aantal producten een van de sterkste punten van het bedrijf. Er worden heel wat ideeën afgewezen, waar Apple geen credits voor krijgt. Toch zette Apple door met de iPhone, wat sinds 2007 leidde tot bijna 250 miljoen verkochte toestellen. De eerste generatie iPhone is een designklassieker geworden. Ive werkt al sinds 1992 bij Apple en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone, iPad, iPod, MacBooks en diverse andere producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2012, 19:43
Categorie Apple
Onderwerp jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.