‘Apple organiseert dit jaar geen iPad-evenement in oktober’

Volgens Apple-kenner John Gruber organiseert Apple geen speciaal evenement in oktober. Als de iPad Pro aangekondigd wordt, dan moet het dus vanavond gebeuren.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ipad event livestream oktober 2014
Dat het vanavond een druk Apple Event gaat worden, moge duidelijk zijn als we de stroom aan geruchten bekijken. Volgens Apple-kenner John Gruber zal dit ook het enige najaarsevemenent zijn waarbij Apple nieuwe producten aankondigt. Er komt dit jaar géén apart iPad-evenement in oktober.


Twee nieuwe iPhones, twee iPads, een nieuwe Apple TV, Apple Watch-horlogebandjes: Apple heeft het er maar druk mee vanavond. Je zou bijna denken dat er niets meer overblijft voor het traditionele iPad-evenement in oktober, en dat kan goed kloppen. John Gruber heeft namelijk van verschillende bronnen in San Francisco vernomen dat Apple nog maar één Apple-evenement organiseert, en dat is het evenement van vanavond.

Bekijk ook

Dit verwachten jullie van het Apple Event op 9 september (resultaten)

De iCulture-lezers hebben massaal gereageerd op onze iCulture peilt over de verwachtingen voor het Apple Event van vanavond. Dit denken jullie te zien te krijgen tijdens het Apple Event op 9 september.

‘iPad Pro: vandaag of nooit’

Op zijn blog Daring Fireball laat Gruber weten dat ‘kleine vogeltjes’ hem influisterden dat Apple het gebruikelijke evenement in oktober overslaat. “Als er een iPad Pro bestaat, dan krijgen we die morgen te zien, hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt”, schrijft Gruber op zijn blog.

Waarom Apple deze beslissing maakt is niet duidelijk, maar het zou verklaren waarom er voor vanavond zoveel product-aankondigingen op het programma staan. Normaal gesproken focussen deze oktober-presentaties zich op iPads, Macs en de bijbehorende nieuwe versie van OS X.

Persberichten in oktober

Mochten de bronnen van Gruber het bij het rechte eind hebben, dan zullen vooral de aankondigingen rondom nieuwe Macs en El Capitan via een simpel persbericht wereldkundig gemaakt worden. Minder spannend in oktober dus, maar des te meer reden om vanavond in te schakelen voor het Apple Event.

Bekijk ook

Dit zijn onze actuele verwachtingen voor het Apple-event vanavond

Apple's grote september-evenement gaat bijna van start! Wat gaat Apple precies tijdens dit grote evenement aankondigen? We zetten onze verwachtingen op een rij.

Alle aankondigingen op een rij

Het september-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.