Jailbreaken van iOS 4.3.2: een overzicht van de (on)mogelijkheden

Nu iOS 4.3.2 beschikbaar is gemaakt door Apple vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om de meest recente firmwareversie te jailbreaken. Voorlopig is iOS 4.3.2 op de meeste iDevices alleen tethered te jailbreaken, maar er zijn aanwijzingen dat een untethered jailbreak niet lang op zich zal laten wachten.

iOS 4.3.2Nu iOS 4.3.2 beschikbaar is gemaakt door Apple vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om de meest recente firmwareversie te jailbreaken. Voorlopig is iOS 4.3.2 op de meeste iDevices alleen tethered te jailbreaken, maar er zijn aanwijzingen dat een untethered jailbreak niet lang op zich zal laten wachten.

Achtergrond bij het jailbreaken van iOS 4.3.2

limera1n bootrom-exploitDankzij de bootrom-exploit die George Hotz (geohot) in de vorm van limera1n beschikbaar heeft gemaakt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad en de 2e generatie Apple TV, zullen deze iDevices altijd tethered gejailbreakt kunnen worden op toekomstige firmwareversies. Deze beperking kan weggenomen worden door de bootrom-exploit te combineren met een untether-exploit, oftewel code die gebruik maakt van een kwetsbaarheid in de kernel van iOS.

Voor iOS 4.1 werd een dergelijke exploit geleverd door comex, voor iOS 4.2.1 door het Chronic Dev Team en voor iOS 4.3.1 door Stefan Esser (alias i0n1c). De combinatie van een bootrom-exploit met een untether-exploit levert dus de felbegeerde untethered jailbreak op.

De (on)mogelijkheden van het jailbreaken van iOS 4.3.2

redsn0wHet is dus nu al mogelijk om iOS 4.3.2 tethered te jailbreaken op de iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad en de 2e generatie Apple TV. Alleen de iPhone 3GS met de oude bootrom is op dit moment al untethered te jailbreaken. De iPad 2 tot slot is in zijn geheel nog niet te jailbreaken. Je kunt een jailbreak van iOS 4.3.2 het eenvoudigste uitvoeren door gebruik te maken van redsn0w met behulp van onze handleiding jailbreaken voor dummies. Ook voor iOS 4.3.2 geldt dat je redsn0w bij stap 6 moet wijzen naar een firmwarebestand van iOS 4.3.1.

Eerste bevindingen comex

Het échte nieuws is dan ook niet dat iOS 4.3.2 nu al tethered te jailbreaken is op de meeste iDevices, maar dat het erop lijkt dat de untether die i0n1c vrij heeft gegeven voor iOS 4.3.1 nog niet gepatcht zou zijn in de meest recente firmwareversie. De belangrijkste componenten van iOS 4.3.2 zijn namelijk op 3 april gecompileerd, net voordat de jailbreak van iOS 4.3.1 beschikbaar werd gemaakt. Onder andere MuscleNerd en comex van het iPhone Dev Team hebben aangegeven dat het er voorlopig op lijkt dat iOS 4.3.2 nog kwetsbaar is voor de exploit waarmee de jailbreak van iOS 4.3.2 untethered zou kunnen worden gemaakt. Zelf heeft i0n1c nog niet officieel kunnen bevestigen dat zijn iOS 4.3.2 nog kwetsbaar is voor zijn exploit, omdat hij afhankelijk is van een niet optimale internetverbinding in een hotel om te updaten naar de meest recente firmwareversie tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2011, 10:19
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 4, jailbreak, pwnage tool, tethering, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.